"Гори вражень": карпатський курорт Славсько запускає новий бренд та оновлює інфраструктуру для активного відпочинку
"Гори вражень": карпатський курорт Славсько запускає новий бренд та оновлює інфраструктуру для активного відпочинку

"Гори вражень": карпатський курорт Славсько запускає новий бренд та оновлює інфраструктуру для активного відпочинку

Місцева влада розпочала ребрендинг курортного селища, у рамках якого для Славського було створено новий слоган та бренд "Гори вражень".
Славське - курорт вихідного дня / фото Ольга Броскова

Про це кореспонденту УНІАН розповів очільник Славської ОТГ Володимир Бега. 

Місцева влада розпочала ребрендинг курортного селища, у рамках якого для Славського було створено новий слоган та бренд "Гори вражень". Планується зробити селище більш привабливим для відпочивальників, для чого у смт запустять фунікулер на гору Високий верх, що зробить її більш доступною для туристів. Окрім цього, скоро у селищі відкриється нова велодоріжка, будівництво якої вже завершується.

Славське стає курортом для сімейного відпочинку / фото Ольга Броскова

Також у селищі проводиться ремонт центральної алеї - одного с улюблених місць для прогулянок відвідувачів селища, будуються спортивні та дитячі майданчики. 

"Славське - це курорт вихідного дня. Завдяки тому, що до нас дуже зручно доїхати потягом зі Львова та з Києва, багато туристів можуть приїхати сюди суто на уїк-енд, навіть не беручи відпустку. Найбільший потік відвідувачів нам дає саме так званий "ностальгічний туризм", коли до нас і досі приїжджають онуки тих, хто полюбляв відпочивати у Славському ще за часів Радянського союзу", - розповідає Володимир Бега. 

За його словами, зараз великої популярності набирає сімейний туризм, коли у Карпати приїжджають родинами та селяться в маленьких садибах суто сімейним колом. 

"За 2-3 роки у Славському розпочнеться будівництво нового курорту. Проте вже зараз ми робимо перші кроки. У нас завершується будівництво велодоріжки між Славським і Волосянкою, яка протягнеться на 7 км", - зазначає голова.

На новій велодоріжці вже можна побачити перших туристів / фото Ольга Броскова

Доріжка починається з залізничної станції і проходить через центр селища. Доїхавши ж до Волосянки, можна піднятися до мальовничих вершин Зворець і Високий Верх та джерела "Писана Криниця". 

"Також незабаром у нас поїде фунікулер на гору Високий Верх. Дорога на її верхівку завдяки гондолі займатиме не 40 хвилин, а усього 5-7. Вона буде побудована за 2-3 роки. Загальна протяжність траси складе 50 кілометрів. 

Та наймасштабніший проект, до якого планує долучитися Славське - це будівництво так званого "Карпатського кола", яке з'єднає Львівщину, Франківщину і Закарпаття якісною дорогою. Завдяки цьому туристи за короткий час зможуть дістатися зі Славського до таких популярних точок Закарпаття як озеро Синевир та водоспад Шипіт.

У рамках ребрендингу у Славському запустили власну сувенірну продукцію / фото Дима Федаш

"Наша ідея полягає в тому, щоб з’єднати Славське із Пилипцем у Закарпатті найкоротшою дорогою. Зараз ми знаходимося у тупику, і туристи, які приїжджають сюди влітку, щоб десь далі подорожувати, змушені повертатись у Сколе, до траси Київ - Чоп, через Верецький перевал. А до Пилипця ще треба проїхати через Нижні і Верхні ворота, це 120 км. На наступний рік проект Карпатського кола вже буде подано до Кабміну", – пояснює Бега.

  • Мале Карпатське коло - це масштабний проєкт, покликаний зробити центральну частину Українських Карпат доступною та безпечною. Його мета не просто прокласти дороги і з’єднати три області навколо діючих і перспективних курортів Славська, Боржави та Прикарпаття.
  • У перспективі - нові безпечні розширені автошляхи з вуличним освітленням, велодоріжками, тротуарами, відеонаглядом із захистом русел карпатських річок та з новими мостовими переходами.

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм канал УНІАН.Туризм.

Автор: Ольга Броскова

Источник материала
Поделиться сюжетом