Маас назвав умови для проведення зустрічі глав МЗС "нормандського формату" у вересні
Маас назвав умови для проведення зустрічі глав МЗС "нормандського формату" у вересні

Маас назвав умови для проведення зустрічі глав МЗС "нормандського формату" у вересні

Федеральний міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас зазначив, що для проведення зустрічі глав МЗС "нормандського формату" у вересні необхідно виконати всі минулі домовленості, досягнуті на нормандській зустрічі в Парижі.

Про це він сказав на спільній пресконференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

"Для того, щоб ми зустрілися в "нормандському форматі" у вересні на рівні міністрів закордонних справ,.. нам треба говорити про те, яким чином реалізуються рішення, досягнуті у Парижі. З одного боку є перемир'я, з іншого - контрольні механізми, які повинні застосовуватися для контролю. Це стосується також і облаштування додаткових пунктів переходів... Ми домовилися про багато проєктів, які необхідно реалізовувати. Є також низка економічних і соціальних тем", - сказав Маас.

Він додав, що якщо сторонам вдасться реалізувати минулі домовленості, то тоді буде можливість і обговорити політичні питання, зокрема, формулу Штайнмаєра, проведення виборів на Донбасі і яким чином пройде передача повноважень на кордоні.

Нагадаємо, на пресконференції з міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом у Києві у понеділок, 24 серпня, очільник МЗС України Дмитро Кулеба зазначив, що “є всі підстави вважати, що ця зустріч відбудеться у повноцінному, чотиристоронньому форматі і до нас приєднається міністр закордонних справ РФ”. 

Відео ЄС стурбований спробами Кремля переглянути свою роль у "нормандському форматі" і ТКГ

Євросоюз стурбований спробами Кремля переглянути свою роль у "нормандському форматі" і тристоронній контактній групі. Таке заявив посол ЄС у Росії Маркус Едерер. За його словами, про спроби надати переговорному процесу нового змісту свідчить позиція кремлівської делегації на останньому раунді перемов у Берліні та нещодавній лист Дмитра Козака. У ньому головний куратор українського питання від Кремля запропонував відмовитись од переговорів щодо Донбасу на рівні політичних радників, бо, нібито, вони неефективні. Європейський дипломат наголошує - Росія від самого початку бере участь у "нормандському форматі" та в тристоронній групі як сторона конфлікту. Тож будь-які натяки на вихід із цього процесу можуть негативно вплинути на його врегулювання.  

ЄС стурбований спробами Кремля переглянути свою роль у "нормандському форматі" і ТКГ
Источник материала
loader
loader