Мінекономіки поліпшило прогноз з інфляції та передбачило курс долару
Мінекономіки поліпшило прогноз з інфляції та передбачило курс долару

Мінекономіки поліпшило прогноз з інфляції та передбачило курс долару

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України поліпшило прогноз інфляції на 2020 рік. Передбачають 5,9% до грудня - у затвердженому в березні макропрогнозі було 11,6%.

Про це йдеться у прогноз соціально-економічного розвитку України на 2021 -2023 рр, передає Інтерфакс-Україна.

Міністерство також прогнозує середньорічний курс 27 грн за долар, а на кінець року - 28,3 грн. Раніше очікувалося 29,5 грн.

"Втім, посилення ролі видаткової складової, яке очікується з різних причин (зокрема за рахунок підвищення мінімальної зарплати і спроб компенсувати понесені збитки), у формуванні цін виробників промислової продукції в кінці 2020 року і, особливо в 2021-м, буде мати стимулювальний ефект на інфляційні процеси ", - пояснило міністерство в прогнозі.

За підсумками цього року Мінекономіки очікує дефіциту торгового балансу в розмірі $5,4 млрд, а раніше цей показник оцінювався в $ 8,3 млрд.

Прогноз номінального ВВП знижений з 3,985 трлн грн до 3,975 трлн грн, хоча в процентному співвідношенні до минулого року міністерство все також очікує падіння ВВП на 4,8%.

  • В Україні вже від 1 вересня цього року мінімальна зарплата зросте на 277 гривень - до п'яти тисяч на місяць. Ініціативу Володимира Зеленського підтримали народні депутати, і це не останнє підвищення мінімальної зарплатні.
  • Фахівці вважають рішення популістичним: кажуть, мета цього не поліпшити добробут населення, а зібрати податки. ТСН.ua розповідає в деталях, яку небезпеку приховує ініціатива.

Відео Які продукти здорожчали, а які впали в ціні - Економічні новини

Півмільйона гривень за платні камери. Українцям відкрили кордони вже 42 країни світу. Які продукти здорожчали, а які впали в ціні. Про все це докладніше - в нашому економічному блоці.

Які продукти здорожчали, а які впали в ціні - Економічні новини
Источник материала
loader
loader