Україна може відкрити кордон іноземним туристам із "зеленої" зони: подробиці
Україна може відкрити кордон іноземним туристам із "зеленої" зони: подробиці

Україна може відкрити кордон іноземним туристам із "зеленої" зони: подробиці

Кабінет міністрів може послабити обмеження щодо в’їзду до України іноземцям і дозволити перетинати кордон туристам з країн "зеленої зони". Відповідний проєкт постанови розробляє Державне агентство із розвитку туризму разом з Міністерством культури.

Про це інформує пресслужба ДАРТ.

Держагентство з розвитку туризму запевнило, що зміни буде винесено на найближче засідання уряду. У ДАРТ також наголосили, що повна заборона на в'їзд до України іноземцям може негативно вплинути на туристичну галузь, яка після згубних наслідків пандемії коронавірусу лише зараз почала відновлюватися.

"Пропонується дозволити в'їзд в Україну іноземним громадянам з країн "зеленої зони", що прибувають з туристичною метою", - сказано у повідомленні.

Крім того, у ДАРТ днем раніше пропонували дозволити в’їзд в Україну іноземцям:

  • які є громадянами держав, в яких кількість нових випадків COVID-19 на 100 тис. населення за останні 14 днів менша за кількість таких випадків в Україні,
  • у разі якщо вони відвідають Україну з туристичною метою, яка підтверджується електронним бронюванням готелю та/або електронним ваучером від туристичного оператора,
  • за наявності негативного результату ПЛР-тестування на COVID-19, який проведено протягом 48 годин до перетину державного кордону.
  • членам так званих "змішаних" родин, в яких є громадяни України та інших держав.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України ухвалив рішеннязакрити кордони для іноземців від 28 серпня до 28 вересня. Обмеження запровадили через збільшення кількості інфікованих коронавірусом.

Кордони будуть закриті для іноземних громадян, окрім тих, які, зокрема, мають дозволи на проживання, роботу в Україні, є родичами першої лінії чи членами міжнародних і гуманітарних місій. Крім того, потрапити до України зможуть білоруси, які відчувають тиск або переслідування у власній країні або хочуть отримати захист.

Відео Уряд закрив на місяць українські кордони для іноземців: як реагують туристи

Заборона в’їзду іноземців до України. Через поширення COVID-19 напередодні уряд на місяць закрив наші кордони для іноземців. Заборона почала діяти сьогодні опівночі. Знімальна група ТСН зараз на пункті пропуску "Рава-Руська" українсько-польського кордону. Чи багатьох іноземців вже завернули і як зараз працюється прикордонникам в умовах нових обмежень - дивіться у прямому включенні.  

Уряд закрив на місяць українські кордони для іноземців: як реагують туристи
Источник материала
loader
loader