Перейменування областей, виборча система та зменшення кількості депутатів: Рада ухвалила порядок денний на четверту сесію
Перейменування областей, виборча система та зменшення кількості депутатів: Рада ухвалила порядок денний на четверту сесію

Перейменування областей, виборча система та зменшення кількості депутатів: Рада ухвалила порядок денний на четверту сесію

Верховна Рада ухвалила свій порядок денний на четверту сесію / фото УНІАН
Верховна Рада ухвалила свій порядок денний на четверту сесію / фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 243 народних депутата із 370, зареєстрованих в сесійній залі.

Цією постановою затверджується перелік законопроектів, підготовлених до розгляду на пленарних засіданнях, та законопроектів, які доручається підготувати і доопрацювати для розгляду на сесії.

Відповідні переліки займають 74 сторінки.

Четверта сесія Ради: які законопроекти будуть розглядати депутати:

  • Серед законопроектів, зокрема проект закону про внесення змін до Конституції України (щодо скасування адвокатської монополії) (№1013), проект закону про внесення змін до статті 93 Конституції (щодо законодавчої ініціативи народу) (№1015), проект закону про внесення змін до статей 85 та 101 Конституції (щодо уповноважених Верховної Ради) (№106).
  • Також у цьому переліку законопроект про внесення змін до статті 81 Конституції (№1027) та проект закону про внесення зміни до статті 85 Конституції (щодо консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів Верховної Ради) (№1028).
  • Крім того, планується розглянути на сесії проект закону про внесення змін до закону "Про Національне антикорупційне бюро України" щодо підстав звільнення директора НАБУ за корупційне або пов'язане з корупцією правопорушення (№2656).
  • У цьому переліку також проект про внесення зміни до закону "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях" (№2636).
  • Серед законопроектів, які доручається підготувати і доопрацювати для розгляду на сесії, зокрема, про внесення змін до статті 133 Конституції (щодо перейменування Кіровоградської області) (№0967), проект закону про внесення змін до статті 133 Конституції (щодо перейменування Дніпропетровської області) (№0968) та проект закону про внесення змін до статей 76 та 77 Конституції (щодо зменшення конституційного складу Верховної Ради та закріплення пропорційної виборчої системи) (№1017).
  • Також передбачено винести на розгляд парламенту проект закону про народовладдя через всеукраїнський референдум (№3612).
  • Серед іншого, у цьому переліку і проект постанови про невідкладні заходи для припинення бойових дій та відновлення миру, імплементації Мінських угод (№1120) та проект закону про створення та функціонування вільної економічної зони "Донбас" (№1093), а також про особливості управління окремими територіями Донецької та Луганської областей (№1099).
  • Також у постанові міститься перелік 212 законопроектів, які комітети ВР за висновками їх попереднього розгляду пропонують не включати до порядку денного четвертої сесії.
  • Крім того, у ній наводиться перелік 9 законопроектів, включених до порядку денного третьої сесії ВР, щодо яких надійшли заяви про їх відкликання.

Коли розпочалася четверта сесія Ради

Сьогодні, 1 вересня, відкрилась четверта сесія Верховної Ради дев'ятого скликання.

Спікер Дмитро Разумков підкреслив, що у засіданні ВР беруть участь члени Кабінету міністрів, керівники центральних органів виконавчої влади, судової гілки влади. Також присутні представники церков та релігійних організацій, глави дипломатичних представництв іноземних держав.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Таня Поляковська

Источник материала
loader
loader