Розбили ніс до крові: підлітки в Умані побили хасида в магазині
Розбили ніс до крові: підлітки в Умані побили хасида в магазині

Розбили ніс до крові: підлітки в Умані побили хасида в магазині

В одному з супермаркетів Умані невідомі підлітки напали на хасида та розбили тому обличчя. Сам постраждалий відмовився писати заяву в поліцію.

Про інцидент повідомили в Об'єднаній єврейській громаді України. Також цю інформацію підтвердили "Громадському" в поліції Черкаської області.

Що відомо про напад на хасида в Умані

  • Після опівночі 1 вересня група хасидів зайшли в один із місцевих магазинів. Коли один із них залишився на самоті, на нього напали невідомі й розбили чоловіку ніс.
  • У поліції журналістам уточнили, що це зробили невідомі підлітки. Однак кримінальну справу правоохоронці ще не порушили, бо постраждалий "категорично відмовився" писати заяву.
  • Наразі відомо, що постраждав ізраїльтянин, який має посвідку на проживання в Україні.

Хасиди в Умані: що треба знати

  • Щороку на свято тисячі хасидів прибувають в Умань на могилу раббі Нахмана, який був засновником брацлавського хасидизму. Цього року традиційне святкування Рош га-Шана відбувається в умовах карантину.
  • Уряди України та Ізраїлю звернулися до паломників із проханням відмовитися від традиційного візиту в Умань.
  • Однак хасиди заявили, що все-таки приїдуть і пообіцяли інвестувати в Умань 100 мільйонів доларів.
  • Натомість з 28 серпня по 28 вересня Україна закрила кордони для іноземців, окрім певних категорій громадян. У Держприкордонслужбі уже заявили, що не впустили на українську територію десятки хасидів, адже вони не змогли пояснити мету своєї поїздки.

 

Теги по теме
Новости Украины полиция Новости политики Эмал Наби
Источник материала
loader
loader