Через 75 років після Другої світової, ми знову маємо війну, тепер – на Донбасі, – Зеленський
Через 75 років після Другої світової, ми знову маємо війну, тепер – на Донбасі, – Зеленський

Через 75 років після Другої світової, ми знову маємо війну, тепер – на Донбасі, – Зеленський

У світі 2 вересня відзначають День закінчення Другої світової війни. Президент Володимир Зеленський зазначив, що Україні через багато десятиліть знову довелось зіткнутись з війною, цього разу – на Донбасі.

Зеленський опублікував допис про закінчення Другої світової війни

Через це найбільше прагнення усіх українців – це мир. Відповідний допис глава держави опублікував у твіттері.

Ми пам'ятаємо кожного героя та кожну жертву, які заплатили найбільшу ціну за нашу свободу. Сьогодні, через 75 років після Другої світової, ми знову маємо війну, тепер – на Донбасі,
– написав Зеленський.

На Донбасі – режим припинення вогню

Зазначимо, що з 27 липня 2020 року на Донбасі триває режим повного припинення вогню. У своєму звіті спостерігачі ОБСЄ зазначають, що на більшості ділянок обстрілів не фіксували. Проте були задокументовані поодинокі неприцільні постріли, які мали провокативний характер. Жодного випадку застосування важкого озброєння не було.

Цього дня закінчилася Друга світова війна. Ми пам’ятаємо кожного героя та кожну жертву, які заплатили найбільшу ціну за нашу свободу. Сьогодні, через 75 років після Другої світової, ми знову маємо війну, тепер – на Донбасі. І ми прагнемо миру, як ніхто інший.

Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) September 2, 2020

Що відомо про закінчення Другої світової війни?

2 вересня 1945 року Японія підписала акт про капітуляцію у Другій світовій війні. Війна тривала з 1 вересня 1939 року, коли Німеччина здійснила напад на Польщу. Бойові дії охопили 40 країн на трьох континентах.
Теги по теме
война Владимир Зеленский Новости Украины Новости политики Война на Донбассе Президент Украины Ирина Пундор
Источник материала
loader
loader