Після заяв Пушиліна командувач ОС відвідав позиції, які збираються атакувати бойовики
Після заяв Пушиліна командувач ОС відвідав позиції, які збираються атакувати бойовики

Після заяв Пушиліна командувач ОС відвідав позиції, які збираються атакувати бойовики

Ватажок донецьких бойовиків Денис Пушилін пригрозив обстріляти позиції українських бійців біля Шумів зранку 7 серпня. Бойовики заявляють, що українські війська розмістили там "незаконні укріплення". Відтак у Шуми прибули командувач Об'єднаних сил Володимир Кравченко разом з керівником української сторони СЦКК.

За результатами перевірки встановили, що це звинувачення не відповідає дійсності, є провокаційним і несе за собою політичну складову, наголошують у штабі ООС.

У командуванні Об'єднаних сил пояснюють, що метою бойовиків є зрив домовленостей про припинення вогню ще від 22 липня 2020 року. З цього часу не було зафіксовано жодного порушення на позиціях в районі Шумів.

У разі, якщо російські війська відкриють вогонь по території України, командування ОС залишає за собою конституційне право на захист територіальної цілісності України,
– наголосив Володимир Кравченко.

Раніше 24 канал намагався поспілкуватися з представниками Об'єднаних сил щодо погроз бойовиків. Втім у пресслужбі ОС нам заявили, що "жодних заяв якихось-там ватажків не коментують".

Коротко про провокацію бойовиків і реакцію України:

  • Ватажок донецьких бойовиків Денис Пушилін раніше оголосив про те, що частково контрольовані ним збройні формування в понеділок, 7 вересня, обстріляють українські позиції поблизу Горлівки. Він видав відповідний "указ" про обстріл укріплень ЗСУ.
  • Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що президенту Володимиру Зеленському вже відомо про провокацію, а з цієї нагоди скликають термінову зустріч ТКГ.
  • Водночас не такими дипломатичними виявилися бійці 503 ОБМП, чиї позиції розташовані саме в тому місці, куди грозився стріляти Пушилін. Вони заявили, що "давно чекають сепаратюгу".
Теги по теме
Новости Украины Новости политики Война на Донбассе ООС Василий Денисюк Пророссийские боевики
Источник материала
loader
loader