Пацієнти з Одеської поскаржилися на медобслуговування до парламенського комітету: яка реакція
Пацієнти з Одеської поскаржилися на медобслуговування до парламенського комітету: яка реакція

Пацієнти з Одеської поскаржилися на медобслуговування до парламенського комітету: яка реакція

В Одеську область приїхав парламентський комітет з питань охорони здоров'я. Вони обговорили стан підготовки опорних лікарень, які приймають хворих на COVID-19.

Про це повідомив очільник Одеської ОДА Максим Куций.

На засіданні комітету розглянули проблеми надання допомоги онкохворим, хворим на туберкульоз та пацієнтам із нирковою недостатністю, а також інфікованим коронавірусом. За його словами, одне з питань — постачання реагентів для ПЛР-тестів на коронавірус — вже вирішили. Реагенти є у достатній кількості.

За словами глави парламентського комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайла Радуцького, Одеська область не на останньому місці за якістю медобслуговування. Але є проблеми.

"Ми побачили карантин на кордоні з Миколаївської області. На території Одеської області таке враження, що карантину немає. Ми вже не тільки "червоніємо", ми всі розуміємо, що повернення до жорсткого карантину неможливе. Зупинити пандемію можемо ми з вами. Мені теж буле незручно сидіти три години у масці. Для тих, хто вважає, що це фейкова хвороба, може зробити якісь екскурсії, щоб показати скільки людей у важкому стані?", — сказав він.

За словами нардепки Лади Булах, до комітету звертаються пацієнти з Одеської області, які скаржилися на медобслуговування. Комітет приїхав їх вирішити. Вона відмітила, що ці проблеми — комунікаційні. Лада Булах вважає, що головним лікарям потрібно спілкуватися з пацієнтами. Головний санітарний лікарь України Віктор Ляшко також впевнен, що в регіоні є проблеми.

За його словами, наразі одне з ключових завданнь — раннє виявлення хворих на COVID-19. Також він підкреслив, що ,у опорних лікарнях пацієнти не повинні купувати ліки за власні кошти, оскільки їх оплачує НСЗУ. 

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що в Одеській області закінчились реагенти та тест-системи для проведення ПЛР-дослідженнь на коронавірус. 

Источник материала
Поделиться сюжетом