Справа Світлани Кондзелі: у Зеленського закликали НАБУ і САП довести справу до кінця
Справа Світлани Кондзелі: у Зеленського закликали НАБУ і САП довести справу до кінця

Справа Світлани Кондзелі: у Зеленського закликали НАБУ і САП довести справу до кінця

В Офісі Президента наголосили, що НАБУ, САП та Антикорупційний суд повинні продемонструвати свою ефективність, зокрема, у справі співробітниці ОП Світлани Кондзелі. Її минулого року затримали через підозру в шахрайстві.

В пресцентрі ОП зазначили, що президент Володимир Зеленський зробив усе, щоб антикорупційна система в Україні нарешті запрацювала.

Винятків у цьому немає і для працівників Офісу. Навпаки – до держслужбовців, які забезпечують діяльність глави держави, діють найсуворіші вимоги прозорості та добросовісності,
– наголосили в Офісі Президента.

Хто така Світлана Кондзеля та в чому її підозрюють

  • Восени минулого рокуспівробітники НАБУ затримали директорку департаменту забезпечення доступу до публічної інформації Офісу Президента Світлану Кондзелю за підозрою в шахрайстві.
  • Слідство вважає, що вона разом зі співучасницею (ексзаступницею міністра культури Вікторією Лісничею) вимагали від людини (її ім'я є таємницею слідства) 300 тисяч доларів США за сприяння у призначенні на керівну посаду до НАК "Нафтогаз України".
  • Сьогодні з'явилась інформація, що справу про ймовірне вимагання хабара Світланою Кондзелею перекваліфікували на "шахрайство". Прокурор дійшов висновку, що в матеріалах справи немає доказів підбурювання до хабаря.
  • Це, однак, не означає, що Кондзеля отримає менше покарання, адже за хабар вона могла отримати від 4 до 8 років позбавленн волі, а за шахрайство їй загрожує від 5 до 15 років за ґратами.
  • Раніше Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила в силі запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього Кондзелі.
Теги по теме
Новости Украины Новости политики Офис Президента НАБУ САП Эмал Наби Антикоррупционный суд
Источник материала
loader
loader