Global Teachers Prize Ukraine 2020: якими новаторськими ідеями вчителі вражають журі
Global Teachers Prize Ukraine 2020: якими новаторськими ідеями вчителі вражають журі

Global Teachers Prize Ukraine 2020: якими новаторськими ідеями вчителі вражають журі

Десять найкращих вчителів України зібралися у Дніпрі. Вже четвертий рік поспіль протягом кількох днів фіналісти премії Global Teachers Prize Ukraine 2020 демонструють свій креатив, діляться досвідом, проводять уроки і ставлять неймовірно складний вибір перед журі. 

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У порожньому кабінеті перед ноутбуком – саме такими останнім часом були більшість уроків викладача інформатики з Одеси Олега Пустовойта. 49-річний айтішник лише два роки як працює у школі. Головне, каже, переконати учнів, наскільки важливий у сучасному світі цей предмет.

"Показати дітям наскільки зараз інформація дорого коштує. Наскільки ти можеш себе реалізувати, якщо ти можеш правильно з нею працювати", - говорить він.

Вихованці пана Олега вибороли майже 300 нагород. Тепер за перемогу - уже у вчительському конкурсі - змагається і сам викладач. Поруч з ним у десятці фіналістів і 27-річний Андрій Олійник з Кам'янського, що у Дніпропетровській області. Вчителем початкових класів після навчання повернувся у рідну школу.

Аби зацікавити дітей, фізкультхвилинки він змінив танцювальними паузами та флешмобами. А мову та математику викладає за допомогою звичайнісінького Лего.

Своїм досвідом  та напрацюваннями фіналісти діляться  в рамках вчительської премії Global Teacher Prize Ukraine. Премія існує вже 4 роки і, за словами організаторів, потроху, але невпинно змінює освіту на більш сучасну, якої потребують нинішні учні. 

Відео ТСН познайомилася з учителями-фіналістами премії Global Teachers` Prize Ukraine 2020

10 найкращих вчителів України зібралися у Дніпрі. Вже четвертий рік поспіль протягом кількох днів фіналісти премії Global Teachers` Prize Ukraine 2020 демонструють свій креатив, діляться досвідом, проводять уроки і ставлять неймовірно складний вибір перед журі. Ці педагоги безперечно - ентузіасти, але головне їхнє завдання - стати агентами змін в освіті. З новаторами та місіонерами освіти познайомилася ТСН.

"Дуже важливо знаходити вчителів-новаторів, проактивних вчителів, які шукають нових варіантів викладання для учнів сучасного світу", - говорить Зоя Литвин, голова ГС "Освіторія" та засновниця премії Global Teacher Prize Ukraine.

Оцінюватиме креативні нововведення та методики журі. У його складі  є навіть школяр. 16-річний  Арсеній уже 4 роки сам вчить англійської молодших школярів і знає, як важливо, коли урок цікавий. Зізнається, судити вчителів боязко.  Але хвилювання зникло в перший же день колективної роботи.

"Тут немає розподілу у віці абсолютно. Щовечора є дискусії на різні теми – ми порушуємо проблеми української освіти і мені цікаво дізнаватися думки саме вчителів", - говорить хлопець.

Визначний хімік, вчитель-новатор та викладач-супергерой - до цих номінацій цьогоріч у премії додалися ще дві  - учитель фізкультури та громадянської освіти. Також є і партнерські премії. Уже четвертий рік одну з них - "Вибір серцем" - вручає ведуча телеканалу "1+1", кураторка премії Global Teacher Prize Ukraine Наталя Мосейчук

"Вона - про людей, які віддаються повністю, віддають своє серце дітям. Разом з цим, дітям особливим, дітям, яким в житті прийшлося не солодко. А працювати з такими дітьми вчителів не наважується багато", - говорить Наталя Мосейчук. 

На сайті ТСН за посиланням наразі триває народне голосування за вчителя року. А хто стане переможцем 2020 року і отримає грошову премію - буде відомо 3 жовтня. 

Источник материала
Поделиться сюжетом