Через порушення карантину на Дні міста в Одесі відкрили провадження: що загрожує організаторам
Через порушення карантину на Дні міста в Одесі відкрили провадження: що загрожує організаторам

Через порушення карантину на Дні міста в Одесі відкрили провадження: що загрожує організаторам

Через порушення карантину на святкуванні Дня міста в Одесі правоохоронці відкрили кримінальне провадження. На цей захід зібралися десятки тисяч людей без засобів індивідуального захисту та дотримання карантинних норм.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу президента. 

Також поліцейські звернули увагу на День міста в Дніпрі. За словами правоохоронців, організатори святкування мають понести адмінпокарання у розмірі 170 тисяч гривень. А якщо епідеміологічне розслідування встановить причинно-наслідковий зв’язок між святкуванням та збільшенням кількості хворих на COVID-19 чи смертністю від цієї недуги, тоді буде відкрито кримінальне провадження.

Голова Національної поліції Ігор Клименко повідомив, що за останній тиждень поліцейські склали 1436 протоколів за порушення карантину. Для цього в Україні діють 200 рейдових груп.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я Максим Степанов прокоментував фото і відео зі святкування дня Одеси 2 вересня. Він був обурений масштабним святкуванням, яке може призвести до збільшення кількості інфікованих коронавірусом. Таке саме припущення Степанов зробив щодо Дня міста в Дніпрі.

Відео В Одесі збільшується кількість хворих на COVID-19 через нехтування вимогами карантину

В Одесі може значно збільшитись кількість хворих на COVID-19 - заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Йдеться про святкування Дня міста, яке відбулося напередодні. У мережу потрапило відео, де під час концерту на Потьомкінських сходах без дотримання жодної дистанції і без масок  скупчились десятки тисяч людей. Вже зараз, за словами Степанова, лікарні області переповнені хворими на коронавірус. А із 203-х нових випадків в області - більше половини саме одесити. У нехтуванні вимогами карантину Степанов звинувачує міську владу, яка організувала масштабні святкування.  

В Одесі збільшується кількість хворих на COVID-19 через нехтування вимогами карантину

 

Источник материала
loader
loader