Путін поскаржився Макрону на Київ, звинувативши у "вибірковому дотриманні Мінських угод"
Путін поскаржився Макрону на Київ, звинувативши у "вибірковому дотриманні Мінських угод"

Путін поскаржився Макрону на Київ, звинувативши у "вибірковому дотриманні Мінських угод"

Президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові з лідером Франції Еммануелем Макроном звинуватив Київ у буцімто спробах "трактувати Мінські угоди по-своєму". Глава Кремля заявив, що Україна нібито вибірково дотримується домовленостей.

Про це повідомляє пресслужба Кремля.

Як зазначається, Путін назвав війну на Донбасі, де, як відомо присутні підтримувані Росією бойовики, "внутрішньоукраїнським конфліктом".

"Володимир Путін звернув особливу увагу на спроби Києва по-своєму трактувати ці домовленості і вибірково підходити до дотримання узятих на себе, зокрема в рамках нормандського формату, зобов'язань", - повідомили в Кремлі.

Крім того, у розмові сторони обговорили отруєння російського опозиціонера Олексія Навального та протести у Білорусі. Путін, зокрема, стверджував, що звинувачення в причетності РФ до отруєння Навального "не обгрунтовані".

Президент РФ заявив, що для з’ясування обставин "необхідне передавання німецькими фахівцями у Росію біоматеріалів, офіційного висновку за результатами взятих у Навального аналізів, та співпраця з російськими лікарями".

Нагадаємо, в Берліні 11 вересня протягом семи годин відбувалася зустріч радників лідерів України, Німеччини, Франції та Росії. 

За її результатами, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак назвавголовним досягненнямзустрічі в "нормандському форматі" домовленість про продовження режиму "тиші" на Донбасі. А віцепрем'єр та міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков повідомив, що розмова була складною, але робочою.

Згодом президент України Володимир Зеленський заявив, що буде ще одна зустріч радників у "нормандському форматі", адже на переговорах 11 вересня радники не встигли обговорити всі питання і поставити крапку в багатьох з них. 

Відео Єрмак назвав головне досягнення зустрічі в "нормандському форматі" 

Головним результатом переговорів радників у "нормандському форматі", які відбулися у Берліні 11 вересня, є домовленість про продовження режиму "тиші" на Донбасі. Також на зустрічі торкнулися практично всіх пунктів, які стосуються домовленостей лідерів "нормандської четвірки", досягнутих у Парижі. Які ще питання обговорили - керівник Офісу президента України Андрій Єрмак розповів у коментарі для ТСН.

Єрмак назвав головне досягнення зустрічі в "нормандському форматі" 
Источник материала
loader
loader