Зеленський прокоментував можливе перенесення переговорів ТКГ з Мінська
Зеленський прокоментував можливе перенесення переговорів ТКГ з Мінська

Зеленський прокоментував можливе перенесення переговорів ТКГ з Мінська

Зеленський прибув до Австрії з візитом / фото REUTERS
Зеленський прибув до Австрії з візитом / фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявив, що питання можливого перенесення переговорів Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі з Мінська наразі не на часі.

Про це він повідомив на спільній з федеральним канцлером Австрії Себастіаном Курцом прес-конференції у Відні. Трансляція заходу велась на Facebook-сторінці Офісу президента.

«З приводу перенесення засідань Тристоронньої контактної групи з Мінська до Австрії. Мені здається, що сьогодні через COVID-19 неважливо, де люди збираються, якщо є результат. Сьогодні ми працюємо у форматі онлайн, у відеоформаті ми зустрічаємось», - заявив він.

Зеленський зазначив, що Австрія дуже підтримує Україну, в тому числі і щодо санкцій проти РФ, та Україна дуже вдячна за це, але питання про перенесення переговорів ТКГ з Мінська «зараз дуже рано обговорювати».

Президент також додав, що українська сторона чекає на стабілізацію складної ситуації, яка відбувається в Білорусі.

«Ми чекаємо на стабілізацію не через наші зустрічі в мінському форматі, а по-перше, заради миру і спокою в Білорусі, а потім вже через те, що в нас там засідання відбуваються», - сказав Зеленський.

Ситуація в Білорусі:

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори.
  • Згідно з офіційними даними ЦВК, Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, його основний опонент Тихановська - 10,1%, інших трьох кандидатів підтримали менше 2%.
  • Тисячі жителів Білорусі, незгодних з підсумками виборів, вийшли на акції протесту, відбулися сутички з силовиками.
  • У перші дні учасників акцій жорстоко розігнав міліцейський спецназ, тисячі людей затримали, багатьох з них під час затримання і в СІЗО сильно били.
  • Європейський Союз не визнав результатів виборів президента Білорусі і вважає Лукашенка нелегітимним президентом.
  • 16 серпня в Мінську відбувся наймасштабніший в історії Білорусі Марш за свободу. На вулиці вийшли сотні тисяч людей. Масштабні акції у вихідні дні стали своєрідною традицією.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Костянтин Гончаров

Источник материала
loader
loader