Венедіктова таки підписала підозру нардепу Юрченку, – ЗМІ
Венедіктова таки підписала підозру нардепу Юрченку, – ЗМІ

Венедіктова таки підписала підозру нардепу Юрченку, – ЗМІ

Засоби масової інформації повідомляють, що Ірина Венедіктова таки підписала підозру депутату Олександру Юрченку. Раніше генеральна прокурорка заявляла, що наразі для цього немає підстав.

Генпрокурорка Венедіктова підписала підозру нардепу Юрченку. Про це повідомив у телеграмі журналіст Сергій Лещенко, а також співрозмовники "Української правди" у НАБУ.

Як повідомили наші інсайдери, Ірина Венедиктова підписала підозру депутату Олександру Юрченку у скоєнні злочинів, зафіксованих НАБУ,
– повідомив Лещенко.

Нагадаємо, 15 вересня генпрокурорка у Верховній Раді заявляла, що наразі немає підстав для оголошення підозринардепу від "Слуги народу" у справі про отримання хабаря, який начебто був призначений йому. Венедіктова тоді додала, що 14 вересня отримала листа щодо цього від керівництва НАБУ, але без матеріалів кримінального провадження.

Коротко про розслідування причетності Юрченка до хабаря

  • НАБУ 15 вересняопублікувало відео, на якому детектив під прикриттям передає 13 тисяч доларів помічнику Юрченка. Ймовірно, що хабар посередник повинен був передати своєму керівнику.
  • Зі слів члена наглядової ради Укрзалізниці Сергія Лещенка, це був аванс за внесення змін у законодавство про побутові відходи. Загалом сума хабаря мала становити 200 тисяч доларів.
  • Детективи НАБУ оголосили підозру помічнику нардепа. Його взяли під варту з можливістю внесення застави у розмірі 1,5 мільйона гривень.
  • В Офісі генпрокурора заявили, що інформація про причетність Юрченка до хабарництва провокативна і генпрокуратура не отримувала матеріалів по цій справі. Також там нагадали, що повідомлення про підозру народним депутатам України готує генеральний прокурор, а не НАБУ.
  • Проте генпрокурорка Ірина Венедіктова заявила, що про підозру Юрченку повідомляти "ще рано".
Теги по теме
Новости Украины Новости политики Слуга народу СМИ Наталия Пристанская
Источник материала
loader
loader