На кордоні України та Угорщини застрягли 600 громадян Молдови
На кордоні України та Угорщини застрягли 600 громадян Молдови

На кордоні України та Угорщини застрягли 600 громадян Молдови

КИЇВ. 21 вересня. УНН. На кордоні України та Угорщини на кілька днів застрягли понад 10 автобусів з 600 громадянами Молдови, які їхали до Праги. Про це пише молдовське видання News Maker, передає УНН.

"На кордоні України та Угорщини на кілька днів застрягли 12 автобусів з 600 громадянами Молдови, які їхали до Праги. Люди скаржилися, що їм доводиться спати в автобусах і обходитися без їжі і води", - пише видання з посиланням на інформацію телеканалу TV8.

Як вказано, міністерство закордонних справ і європейської інтеграції Молдови заявило 21 вересня, що угорська влада не пустила автобуси через відсутність у перевізника необхідних документів.

"Протягом суботи і неділі ми підтримували зв'язок з угорською владою, і вони повідомили, що всім автобусам, які повернулися назад, видали офіційні документи, у яких вказана причина, чому їх не впустили в Угорщину. Цією причиною стала відсутність документів у пасажироперевізника", - відзначили в МЗС країни.

Як сьогодні розповів TV8 адміністратор одного з перевізників Transeric Tur Володимир Бурага, зараз п'ять автобусів впустили в Угорщину, а охочим повернутися в Молдову надали автобус і повністю відшкодували вартість поїздки. За словами Бураги, залишилися лише пасажири, які хочуть потрапити в Угорщину.

Як відзначили у молдовському нацагентстві автотранспорту, за наявною у них інформацією, на кордоні застрягли автобуси чеського пасажироперевізника, "тому ця проблема не в компетенції агентства".

Нагадаємо, громадянин Туреччини намагався вивезти через "Бориспіль" 28 кг прикрас із бурштину.

Теги по теме
Венгрия Молдова
Источник материала
loader
loader