Керівник держпідприємства НАН вимагав 200 тисяч доларів: у СБУ розповіли подробиці
Керівник держпідприємства НАН вимагав 200 тисяч доларів: у СБУ розповіли подробиці

Керівник держпідприємства НАН вимагав 200 тисяч доларів: у СБУ розповіли подробиці

Керівник державного підприємства, що входить до складу Національної академії наук, вимагав у бінесмена 200 тисяч доларів. За цю суму він обіцяв сприяння в укладанні інфестиційного договору на земельну ділянку з подальшою її передачею у постійне користування.

Про це сьогодні, 22 вересня, повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

"Служба безпеки України задокументувала протиправну діяльність одного із керівників державних підприємств, що входить до складу Національної академії наук... Керівник держпідприємства вимагав від директора комерційної структури неправомірну вигоду в розмірі 200 тисяч доларів США. За цю суму він гарантував бізнесмену сприяння в укладанні договору інвестиційної діяльності з подальшою передачею у постійне користування земельної ділянки", - йдеться у повідомленні. 

Земля, розташована у столичному регіоні площею 0,41 гектара, перебуває у власності НАН України.

Правоохоронці затримали спільника посадовця у Києві після отримання першої частини неправомірної вигоди.

Наразі керівнику держпідприємства та його спільнику повідомлено про підозри за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 21 вересня Вищий антикорупційний суд обравзапобіжний захід підозрюваному у хабарництві народному депутату Олександру Юрченку у вигляді тримання під вартою терміном на 2 місяці із правом внесення застави у розмірі 3 млн 1656 грн. 

Відео Аби вийти з СІЗО до 9 листопада, Юрченку потрібно внести заставу у 3 мільйони гривень

У СІЗО цю ніч провів народний депутат Олександр Юрченко. Напередодні Вищий антикорупційний обрав йому запобіжний захід. Тримання під вартою до 9 листопада, або ж застава - 3 мільйони гривень. Клопотання прокурора суддя задовольнив частково, обвинувачення просило про вдвічі  більшу суму. Юрченку закидають отримання хабара та спонукання до нового. За даними слідчих, він вимагав 200 тисяч доларів за правки до законопроекту про побутові відходи.  

Аби вийти з СІЗО до 9 листопада, Юрченку потрібно внести заставу у 3 мільйони гривень
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader