Соціологи визначили, скільки людей хотіли б, щоби їхні діти та онуки залишилися жити в Україні
Соціологи визначили, скільки людей хотіли б, щоби їхні діти та онуки залишилися жити в Україні

Соціологи визначили, скільки людей хотіли б, щоби їхні діти та онуки залишилися жити в Україні

Понад 70% українців хотіли б, щоби їхні діти та онуки залишилися жити в Україні.

Такий рейтинг був представлений соціологічною групою "Рейтинг" за результатами опитування, проведеного19-22 вересня.

Згідно з дослідженням, респонденти надалі мають протилежні почуття, коли оцінюють ситуацію у своїх містах та в країні загалом. Так, 58% опитаних зазначили, що вони відчувають надію, коли думають про місцеву ситуацію, водночас 38% відчувають розчарування.

Натомість, коли йдеться про ситуацію в державі, то все навпаки: 59% відчувають розчарування, а 37% – надію. Попри це, 71% опитаних хочуть, щоб їхні діти, онуки жили в Україні. Лише 16% протилежної думки. Щодо проживання у своєму місті та селі, то 61% хотіли б, щоби їхні нащадки продовжували жити в цій місцевості, третина – не хотіли б. Зазначається, що жителі сіл відносно частіше виступають за те, щоб наступне покоління залишалося в Україні, попри це, вони відносно більше виступають і за те, щоб їхні діти та онуки змінили місце проживання. Натомість в обласних центрах спостерігається цілком протилежна ситуація.

Опитування проведено методом телефонного інтерв'ю серед 5 тис. українців віком від 18 років і старших в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження: не більш як 1,4%.

Відео Завдяки глобальному опитуванню ООН дізналася, чого хочуть люди на всій планеті

Чого хочуть люди - за ініціативи ООН опитали понад мільйон респондентів по всьому світу. З’ясувалось, найбільше хочуть доступу до якісних медичних послуг, до чистої води та можливості навчатись. Крім того, люди прагнуть викорінення бідності, соціальної нерівності та подолання безробіття. А от непокоються найбільше через кліматичні зміни, корупцію, бідність та конфлікти.  

Завдяки глобальному опитуванню ООН дізналася, чого хочуть люди на всій планеті
Источник материала
loader
loader