Неприємно вражені, – в Офісі Президента відреагували на скандальні заяви Фокіна
Неприємно вражені, – в Офісі Президента відреагували на скандальні заяви Фокіна

Неприємно вражені, – в Офісі Президента відреагували на скандальні заяви Фокіна

В Офісі Президента заявили, що були неприємно вражені неоднозначними заявами першого заступника глави української делегації у Тристоронній контактній групі Вітольда Фокіна. Напередодні Фокін сказав, що не бачив доказів війни між Україною та Росією на Донбасі.

В ОП наголосили на важливості розділяти офіційне з особистим. Про це повідомили у пресслужбі Офісу Президента.

Водночас в ОП підкреслили, що потрібно просувати державне бачення, навіть якщо воно не збігається з особистим, доки представляєш державу.

Ба більше, офіційна позиція України повністю збігається з об'єктивною реальністю та політичною правдою. Саме з російського вторгнення почалася тимчасова окупація Криму, міста Севастополя й окремих районів Донецької та Луганської областей України,
– зауважили в Офісі Президента.

У повідомленні мовиться, що раніше особисті думки кожного з представників України не суперечили офіційній позиції держави. Також в Офісі Президента зазначили, що вже дали належну оцінку заявам Вітольда Фокіна, які категорично розходяться з офіційними позиціями держави.

Наостанок в ОП нагадали пріоритети діяльності держави та її представників, серед яких:

  • абсолютне та довготривале припинення вогню на Донбасі,
  • звільнення всіх утримуваних осіб,
  • виведення всіх незаконних збройних формувань і військової техніки з території України,
  • повна деокупація та повернення Україні контролю над кордоном з Росією. 

Чим "відзначився" Вітольд Фокін

  • Перший заступник очільника української делегації в ТКГ Вітольд Фокін 29 вересня заявив, що поки нібито не бачив доказів, що на Донбасі триває війна між Україною та Росією.
  • Це не перша одіозна заява Фокіна про українсько-російську війну. Раніше він наполягав, що необхідно забезпечитиамністію для всіх бойовиків на Донбасі.
  • Також Фокін розповідає, що необхідно виконати умову Росію про вибори на окупованих територіях.

Такі заяви Фокіна обурили не лише суспільство, але й політиків. Нардепи від "Слуги народу" підтримують думку, що Фокіна мають виключити зі складу ТКГ. Таку ж думку поділяє й очільник ОП Андрій Єрмак. А нардепка від партії "Голос" Бобровська підготувала депутатськезвернення до президента Зеленського. Воно стосується відкликання Фокіна з ТКГ. Звернення підписали 49 парламентарів з усіх партій, окрім ОПЗЖ.

 
 
Теги по теме
война Новости Украины Новости политики Война на Донбассе Скандал Офис Президента Андрей Ермак Украина – Россия Алена Захарова
Источник материала
loader
loader