Кулеба заявив, що Україна підтримує білоруську опозицію, але їй не вистачає легітимності
Кулеба заявив, що Україна підтримує білоруську опозицію, але їй не вистачає легітимності

Кулеба заявив, що Україна підтримує білоруську опозицію, але їй не вистачає легітимності

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що наразі взагалі не можна говорити про будь-яку легітимність як в Білорусі. На думку Кулеби, "Лукашенку вже, а опозиції ще не вистачає легітимності".

Водночас очільник українського Міністерства закордонних справ наголосив, що Україна не визнає легітимність виборів президента Білорусі. Про це Кулеба сказав у коментарі "РБК-Україна". 

Однак білоруській опозиції зараз також не вистачає легітимності. Як зауважив Кулеба сьогодні взагалі не можна говорити про будь-яку легітимність у Білорусі.

Якщо коротко, то Лукашенку вже, а опозиції ще не вистачає легітимності. Коли постало питання, з ким Україна – з кількома сотнями запрошених на так звану інавгурацію або з мільйонами з іншого боку зачинених дверей, вибір був очевидний. Україна з мільйонами тих, кого не покликали на це урочисте дійство за закритими дверима,
– підкреслив Кулеба.

Він додав, що офіційні контакти між Україною і Білоруссю поставлені на паузу. Зараз залишаються лише робочі дипломатичні канали між МЗС двох країн.

Таємна інавгурація Лукашенка: головне

  • Зранку 23 вересня 2020 року біля резиденції Лукашенка почали збиратися силовики та чиновники. Також до будівлі стягнули військову техніку, а рух для транспорту перекрили.
  • На церемонію інавгурації запросили кілька сотень впливових людей. Згодом до Палацу Незалежності прибув кортеж Олександра Лукашенка.
  • Говорили, що це може бути лише репетиція інавгурації, адже дату церемонії завчасно не повідомляли. Станом на 21 вересня про інавгурацію не знали навіть у ЦВК.

Заяви Лукашенка про Україну

  • Раніше Лукашенко звинуватив Україну в провокаціях і роботі на США на адресу Білорусі. Він також висловив жаль щодо того, що Київ приєднався до західних сателітів і не визнає результати президентських виборів.
  • Також Лукашенко звинувачував українців в організації та підбурюванні до масових протестів у Білорусі. Його силовики навіть виявляли "міфічних" націоналістів з "Правого сектору" серед демонстрантів.
Теги по теме
Новости Украины Беларусь Новости политики МИД Украины Александр Лукашенко Протесты в Беларуси Алена Захарова
Источник материала
loader
loader