Повінь на Прикарпатті: бізнесмен вкрав пів мільйона, виділених на ліквідацію наслідків паводку
Повінь на Прикарпатті: бізнесмен вкрав пів мільйона, виділених на ліквідацію наслідків паводку

Повінь на Прикарпатті: бізнесмен вкрав пів мільйона, виділених на ліквідацію наслідків паводку

На Прикарпатті підозрюють підприємця у змові з місцевими чиновниками і привласненні грошей, які були виділені для ліквідації наслідків паводків та запобігання підтоплення.

Про це повідомили в пресслужбі обласної прокуратури.

У результаті змови з іншими підприємцями та з посадовцями органів місцевого самоврядування чоловік привласнив 570 тисяч гривень для власних потреб.

Ці гроші призначались для захисту від затоплення на території однієї із сільських рад на Прикарпатті.

"За процесуального керівництва Тисменицької місцевої прокуратури підприємцю повідомлено про підозру в заволодінні бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем, службовому підробленні та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, за попередньою змовою групою осіб", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці скерували клопотання про застосування запобіжного заходу та накладання арешту на його майно.

Крім того, зараз у суді розглядають кримінальне провадження про аналогічні злочини, які вчинив підприємець.

Нагадаємо, 18 вересня президент Володимир Зеленський побував у прикарпатському селищі Ланчин, яке постраждало від повені в червні цього року. Мешканці цього й навколишніх сіл зазначали, що, попри великий обсяг виконаних робіт та надану допомогу, багато питань залишаються відкритими, оскільки цьогорічна повінь була наймасштабнішою з усіх, які пам'ятають люди. Тож президент доручив створити комісію, яка перевірить усі потреби населення та те, куди пішли гроші для ліквідації наслідків повені в Івано-Франківській області.

Як відомо, під час сильних дощів 22-23 червня в Івано-Франківській області були підтоплені 263 населені пункти, вода зруйнувала 201 км доріг, 93 мости та дамби. Червневу повінь вважають найбільшою в області за останні 50 років. В області збитки від стихії оцінюють щонайменше у 2,5 млрд грн. Прикарпаття отримало з держбюджету майже 480 млн грн на ліквідацію наслідків червневої повені. 

Відео Через негоду на заході України загинули 3 людини

Негода накрила захід країни. Троє загиблих у Карпатах. У селі Дземброня літня жінка впала в бурхливий потічок і потонула. А в Яблуниці в річку злетів автомобіль. Водій та пасажирка загинули. Усі подробиці – дивіться у сюжеті.  

Через негоду на заході України загинули 3 людини
Источник материала
loader
loader