Венедіктова може переїхати на іншу держдачу, ближче до Зеленського, – ЗМІ
Венедіктова може переїхати на іншу держдачу, ближче до Зеленського, – ЗМІ

Венедіктова може переїхати на іншу держдачу, ближче до Зеленського, – ЗМІ

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова може переїхати на державну дачу у Конча-Заспу. Річ у тім, що днями вона пообіцяла виїхати з президентської резиденції на території комплексу відпочинку "Пуща-Водиця".

Про ймовірний переїзд Венедіктової пише Bihus.Info з посиланням на власні джерела. Для генерального прокурора нібито готують іншу державну дачу – у Будинку відпочинку "Конча-Заспа" Державного управління справами.

Йдеться про будинок №79 та огороджену парканом земельну ділянку на кілька соток. Цей будинок відноситься до 2 класу комфорту, де вартість оренди квадратного метра на рік становить 2 350 гривень 46 копійок. Площа будинку, який нібито передають Венедіктовій, становить 129,2 метра квадратних.

держдача
Нова держдача, в якій може поселитися Венедіктова

дача
Держдача, в якій може поселитися Венедіктова

Журналісти порахували, що оренда цього будинку обійдеться родині генпрокурора у 303 тисячі гривень на рік, тобто трохи понад 25 тисяч гривень на місяць.

За таку ціну можна орендувати двокімнатну квартиру у центрі столиці.

У випадку з орендою на території ДУСівської "Конча-Заспи" мовиться про цілий окремий будинок у закритому комплексі фактично посеред лісу, цілодобову безкоштовну державну охорону та власний пляж,
– йдеться у розслідуванні.

Втім, остаточну вартість оренди будинку можна буде побачити лише в договорі, якщо переїзд таки відбудеться.

Окрім основного будинку на території ділянки є ще одне приміщення – менший за розміром будиночок. Це може бути баня або гараж, чи навіть будинок для гостей.

документ
Документ, що потрапив у розпорядження журналістів

Цікаво, що у документах, які є в розпорядженні журналістів-розслідувачів, про це приміщення не згадується.

Що відомо про теперішнє місце проживання Венедіктової:

  • Нещодавно Ірина Венедіктова поселилась в державній резиденції у Пущі-Водиці.
  • Про це повідомив нардеп Гео Лерос та розповів: генпрокурор платить менше третини від необхідної суми, решта коштів бере з бюджету.
  • Для переїзду Венедіктова нібито звернулася до прем'єра Дениса Шмигаля з проханням затвердити постанову, яка дозволяла б їй офіційно жити в держрезиденції.
  • Після того, як інформація потрапила до ЗМІ, Венедіктова зробила заяву. Мовляв, цей її переїзд тимчасовий та вчиненийз міркувань безпеки.
Теги по теме
Новости Украины Новости политики СМИ Ирина Выхрущ
Источник материала
loader
loader