Коломойський оскаржує в суді право "Ощадбанку" на $1,3 млрд російських активів
Коломойський оскаржує в суді право "Ощадбанку" на $1,3 млрд російських активів

Коломойський оскаржує в суді право "Ощадбанку" на $1,3 млрд російських активів

Компанія "ІКБ-Інвест", яка є частиною групи "Приват" Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова, звернулася до Верховного Суду України із скаргою на постанову Київського апеляційного суду.

Цим рішенням "Ощадбанку" надається дозвіл на виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражу про стягнення з Росії $1,1 млрд.

Про це повідомляє Finbalance.

Повідомляється, що кошти мають стягнути як компенсацію за примусове позбавлення власності активів банку в Криму.

З урахуванням відсотків, загальна сума вимог "Ощадбанку" до Росії складає $1,3 млрд.

Засновником ТОВ "ІКБ-Інвест" є ТОВ "КУА "Фінансовий капітал" – одна з "приватівських" структур, які отримали рішення Арбітражного суду Гааги (Нідерланди) від про стягнення $159 млн з Росії як компенсації за нерухоме майно, експропрійоване у "приватівців" у Криму після його анексії Росією.

У рамках виконавчого провадження щодо виконання рішення суду Гааги в березні 2020 року відбувся аукціон з продажу 99,77% акцій "Промінвестбанку".

Його переможцем стала фінансова компанія "Фортіфай".

Її теж пов'язують з оточенням Коломойського.

Водночас Антимонопольний комітет надав дозвіл компанії Сергія Тігіпка на придбання "Фортіфай", а також прав на 99,77% акцій "Промінвестбанку".

Зазначається, що скарга Коломойського до Верховного Суду фактично є продовженням протистояння "приватівців" і "Ощадбанку", яке триває ще з осені 2019 року.

Источник материала
loader
loader