Коломойський оскаржує право "Ощадбанку" на 1,3 мільярда доларів активів РФ
Коломойський оскаржує право "Ощадбанку" на 1,3 мільярда доларів активів РФ

Коломойський оскаржує право "Ощадбанку" на 1,3 мільярда доларів активів РФ

Компанія "ІКБ-Інвест" звернулася до Верховного Суду зі скаргою на постанову суду. У ній задовольнили заяву "Ощадбанку", надавши дозвіл на виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражу про стягнення 1,1 мільярда доларів.

Гроші мають стягнути з Міністерства юстиції Росії як компенсацію за експропріацію (примусове позбавлення власності) активів банку в Криму. Про це повідомляє Finbalance.

З урахуванням відсотків, загальна сума вимог "Ощадбанку" до РФ становить 1,3 мільярда доларів,
– йдеться у повідомленні.

Водночас компанія "ІКБ-Інвест" просить Верховний Суд скасувати рішення Київського апеляційного суду від липня 2019 року.

За інформацією держреєстру, засновником "ІКБ-Інвест" є "КУА "Фінансовий капітал". Це фірма з орбіти групи "Приват" Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. Вони отримали рішення Арбітражного суду Гааги про стягнення 159 мільйонів доларів з Росії як компенсації за нерухоме майно, експропрійоване у "приватівців" в Криму після його анексії Росією.

У межах виконавчого провадження щодо виконання рішення суду Гааги в березні 2020 року відбувся аукціон з продажу 99,77% акцій "Промінвестбанку".

Його переможцем стала фінансова компанія "Фортіфай". Її пов'язують з оточенням Коломойського.

Водночас Антимонопольний комітет надав дозвіл компанії Сергія Тігіпка на придбання "Фортіфай", а також прав на 99,77% акцій "Промінвестбанку".

Теги по теме
Новости Украины Киев Крым Деньги Банк ПриватБанк Игорь Коломойский Наталия Пристанская АМКУ
Источник материала
loader
loader