МОЗ хоче жорсткіше карати порушників карантину - законопроєкт вже у Раді
МОЗ хоче жорсткіше карати порушників карантину - законопроєкт вже у Раді

МОЗ хоче жорсткіше карати порушників карантину - законопроєкт вже у Раді

Міністерство охорони здоров'я підтримує збільшення штрафів за порушення карантину. Відповідний законопроєкт вже перебуває у Верховній Раді, але нардепи його досі не розглянули.

Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Сума штрафів у нас сьогодні не така, як, наприклад, в європейського регіоні. У нас 170 гривень. Хочемо підняти", - сказав він. "Президент Франції, виступаючи, сказав, що у них це 170 євро, якщо це буде повторне порушення, то буде 1700 євро. Законопроєкт у Верховній Раді. Вона не встигла чи не захотіла проголосувати до своєї відпустки", - додав Ляшко. За його словами, штраф в Україні має бути не 170 грн, а  17 тисяч гривень.

Санлікар також зазначив, що МОЗ виступає за те, щоб адмінвідповідальність за порушення протиепідеміологічних норм каралася відразу.

"Ми, може, не можемо помічати, але Нацполіція, Держслужба з питань безпечності харчових продуктів, органи місцевого самоврядування проводять певну роботу. Чи достатня вона, чи не достатня – це вже знову ж таки оцінка. Ми не бачимо це так, як, наприклад, в європейських країнах, коли патрулюють патрулі, цілі групи ходять і роблять зауваження", - заявив Ляшко. "Воно і є в Україні. Просто, що ми не бачимо цього у місті Києві. Але те, що, наприклад, я бачу. В Херсоні таке є, працює, створені мобільні групи, до яких залучаються представники місцевої влади", — уточнив він.

Відео Коронавірусний антирекорд: за минулу добу зафіксували майже 6,5 тисяч випадків

Черговий хворобливий рекорд. Майже 6,5 тисяч нових випадків коронавірусу зафіксували минулої доби. Найбільше – в Одеській, Харківській, Дніпропетровській областях та столиці. 109 людей померли. Загалом, кажуть медики, українська ситуація дуже нагадує світову. Учора зафіксували найвищу з початку епідемії кількість нових хворих – понад 412 тисяч. Україна в світовому коронавірусному рейтингу посідає 16 місце.    

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны