Прокуратура відреагувала на рішення суду, який відмовився арештовувати Януковича
Прокуратура відреагувала на рішення суду, який відмовився арештовувати Януковича

Прокуратура відреагувала на рішення суду, який відмовився арештовувати Януковича

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) подасть апеляцію на рішення Вищого антикорупційного суду, який відмовився обирати запобіжний захід експрезиденту України Віктору Януковичу.

Про це в понеділок ввечері, 26 жовтня, повідомила прессулжба САП.

«Прокурор не згоден з таким рішенням суду і оскаржить його в апеляційному порядку», – йдеться в повідомленні САП.

Причиною відмови стали порушення умов досудового розслідування.

Крім того, на момент подання заяви про обрання запобіжного заходу органи досудового розслідування не відновили розслідування в цьому кримінальному провадженні, як того вимагає законодавство.

Раніше Київський апеляційний суд залишив у силі вирок Оболонського райсуду Києва, який заочно засудив експрезидента України Віктора Януковича до 13 років позбавлення волі за державну зраду.

24 січня 2019 року суд визнав Януковича винним у державній зраді (частина 1 статті 111 Кримінального кодексу) і засудив до 13 років позбавлення волі.

Прокуратура вимагала максимального покарання для експрезидента (15 років позбавлення волі) та визнання його винним у посяганні на територіальну цілісність України (частина 3 статті 110 КК), розв'язанні й веденні агресивної війни (частина 2 статті 437) і пособництві в злочинах (частина 5 статті 27).

Також суддя оголосив, що сторона обвинувачення довела, що Янукович сприяв Росії у веденні агресивної війни проти України.

Захист експрезидента заявив, що незгодний із рішенням, і подав апеляцію.

Повстання «динозаврів».

На місцеві вибори зібрались політики епохи Януковича.

Источник материала
loader
loader