Вибори-2020 у Миколаєві: попередні результати голосування, явка та порушення
Вибори-2020 у Миколаєві: попередні результати голосування, явка та порушення

Вибори-2020 у Миколаєві: попередні результати голосування, явка та порушення

25 жовтня 2020 року у Миколаєві відбулись вибори міського голови і депутатів ради.

За посаду мера змагались 6 кандидатів:

  • чинний міський голова Сєнкевич Олександр ("Пропозиція");
  • Гранатуров Юрій ("За майбутнє");
  • Домбровська Тетяна ("Слуга народу");
  • Круглов Микола ("Наш край");
  • Садиков Олександр (партія "Миколаївці");
  • Чайка Владислав (ОПЗЖ).

Офіційні результати

У ЦВК заявили, що остаточні результати місцевих виборів з'являться максимум у п'ятиденний термін, наразі триває підрахунок голосів.

Результати екзит-полів

На виборах міського голови:

За даними екзит-полу Студії Савіка Шустера та телеканала "Україна 24", у гонці на посаду мера Миколаєва перше місце займає Олександр Сєнкевич - чинний голова. За нього проголосували 40,78%. На другому місці - Владислав Чайка. Він набрав 26,77% голосів. Далі йде Тетяна Домбровська з 16,81% голосів. На четвертому місці Микола Круглов з 7,11% голосів. За ним - Юрій Гранатуров з 5,63%. 

"Україна 24"

На виборах до міської ради:

На виборах до міськради лідирує ОПЗЖ – 26,74 %. Друга "Пропозиція" - 23,79%. Третє місце у "СН" – 19,62%, далі йде "Європейська солідарність" – 6,87% та Партія Шарія – 5,48%, "Наш край" — 5,37%.

"Україна 24"

Явка виборців

25 жовтня проголосувати у Миколаєві прийшли 28,39% виборців (дані НикВестей з посиланням на міську виборчу комісію), а у Миколаївській області - 32,02% (офіційні дані ЦВК).

Інформація про порушення

До поліції надійшло 94 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства, з них складено чотири адміністративних протоколи (за пошкодження бюлетенів), два факти не знайшли свого підтвердження, за 88 – рішення приймаються.

Нагадаємо, 25 жовтня в Україні пройшли місцеві вибори. Такої низької явки на виборах в історії країни ще не було. За останніми даними ЦВК, проголосували за місцеву владу лише 36,88% виборців. Соціологічна група "Рейтинг" провела опитування, чому люди не пішли на вибори. 

Відео Вибори 2020: гучні перемоги та найкурйозніші фіаско

Гучні перемоги, великі фіаско та порубані бюлетені. Саме цим запам’ятаються місцеві вибори 2020. Серед остаточних переможців і тих, хто виходить в другий тур є у фігуранти гучних справ, пов’язаних із сепаратизмом, і вбивці, які вже відбули свій строк, і українофоби. Про найяскравіші моменти волевиявлення у нашому матеріалі.  

Источник материала
Поделиться сюжетом