Ліквідація Окружного адмінсуду Києва: у Зеленського відповіли на петицію
Ліквідація Окружного адмінсуду Києва: у Зеленського відповіли на петицію

Ліквідація Окружного адмінсуду Києва: у Зеленського відповіли на петицію

Петиція з проханням до президента України подати до Верховної Ради відповідний законопроєкт щодо ліквідації Окружного адміністративного суду міста Києва днями набрала необхідну кількість у 25 тисяч голосів громадян. За результатом розгляду петиції президент Володимир Зеленський доручив розпочати відповідні консультації з Вищою радою правосуддя.

Про це у середу, 28 жовтня, повідомляє пресслужба глави держави.

Так, автор петиції мотивував таке звернення необхідністю негайного забезпечення права громадян на справедливий суд, а також, цитуючи текст петиції, свідченням "глибоко вкоріненої в суді корупції та практики неправосудності рішень".

В Офісі президента наголосили, що порядок утворення та ліквідації судів чітко врегульовано на законодавчому рівні. Відповідно до ч. 2 ст. 125 Конституції України, суд утворюється, реорганізовується і ліквідовується законом, проєкт якого вносить до ВРУ президент України після консультацій з Вищою радою правосуддя.

"Вища рада правосуддя є важливим елементом державної судової архітектури та має всі можливості для того, щоб сформулювати свою позицію навколо ситуації з Окружним адміністративним судом міста Києва. Президент пропонує розпочати необхідні консультації з Вищою радою правосуддя для напрацювання прозорої та коректної процедури, яка дозволила б вирішити питання Окружного адміністративного суду міста Києва та зняти певну напругу в суспільстві щодо цієї ситуації", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в Офісі президента Володимира Зеленського заявили, що рішення Окружного адмінсуду щодо директора НАБУ Артема Ситника не може бути остаточним через те, що воно буде оскаржене, на відміну від рішення Конституційного суду, яке в ОП вважають остаточним. У Зеленського наполягають на перегляді положення закону про НАБУ.

Відео Вища рада правосуддя не відсторонила від роботи суддю Павла Вовка

Ухвалюватиме іменем України і надалі. Вища рада правосуддя не відсторонила  суддю Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка від роботи. На цьому наполягали  слідчі, у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності судді. Прокурорське клопотання члени ВРП одноголосно повернули назад, оскільки, на їхню думку, там немає достатніх доказів того, що Вовк - підозрюваний.

Источник материала
Поделиться сюжетом