В Україні середня зарплата зросла до максимуму від початку року
В Україні середня зарплата зросла до максимуму від початку року

В Україні середня зарплата зросла до максимуму від початку року

В Україні у вересні середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій склала 11998 гривень і це на 4,8% (на 552 гривні) більше, порівняно з попереднім місяцем (серпень - 11446 гривень).

Про це повідомляє Державна служба статистики.

За даними статистичного відомства, реальна зарплата (з урахуванням інфляції) у вересні 2020 року до вересня минулого року зросла на 9,7%, номінальна зросла на 12,3%.

Найвища нарахована зарплата у вересні була в Києві - 17253 гривні, найнижча - у Волинській області - 9766 гривень. У більшості областей розмір зарплати становить в межах від 9 тисяч до 11 тисяч гривень.

Найбільшу зарплату отримують у сфері "Інформація та телекомунікації" - 20089 гривень, найнижчу - "Тимчасове розміщення та організація харчування" - 6557 гривень, де зарплати за місяць зросли на 5,4%.

Як повідомлялося напередодні, зарплату "в конверті" отримують понад третина українців - 36%.

Відео В Україні зросла заборгованість із виплати зарплат - Економічні новини

Україна опинилася серед країн-лідерів за кількістю внутрішньо переміщених осіб. Заборгованість із виплати зарплат зросла на чверть. А ще наша країна увійшла до двадцятки найбільших експортерів лохини у світі. Більше новин у нашому економічному огляді одразу після свіжих курсів валют.

Источник материала
Поделиться сюжетом