Радником групи по Донбасу став актор, який зіграв Люсеньку: "Це дно. Далі гірше"
Радником групи по Донбасу став актор, який зіграв Люсеньку: "Це дно. Далі гірше"

Радником групи по Донбасу став актор, який зіграв Люсеньку: "Це дно. Далі гірше"

У Тристоронній контактній групі призначено нового спікера

Ним став Олексій Арестович - військовий та політичний оглядач, блогер, а також актор. На посаду його призначили вчора, 28 жовтня. Нагадаємо, що ТКГ нині є важливою структурою, оскільки вона займається стратегічними рішеннями щодо Донбасу.

Посаду спікера в ТКГ пропонували також дипломату Маркіяну Лубківському, проте він відмовився від пропозиції. Арестович же пропозицію прийняв і вже заохочує журналістів цікавитися у нього роботою групи у МІнську.

Про своє призначення Олексій Арестович повідомив сам - на своїй особистій сторінці в мережі Фейсбук.

"Маю нагоду повідомити, що рішенням Глави делегації України для участі у Тристоронній контактній групі Л.Кравчука (президента України у 1991-94 рр), мене призначено радником делегації з інформаційної політики з повноваженнями «єдиного голосу» щодо інформування ЗМІ, міжнародних партнерів та, насамперед, народу України", - написав Арестович у пості в мережі.

Арестович вже активно приступив до роботи. Так, він відразу поінформував українців про те, що українська сторона в особі глави Л.Кравчука під час учоращнього засідання групи, запропонувала координаторам процесу, представити до 4 листопада свій варіант «Плану дій» щодо інтенсифікації процесу мирного врегулювання.

Варто відзначити, що призначений радником делегації в ТКГ Арестович здобув широку славу в 2017 році, коли він зізнався, що з початком війни на Донбасі постійно брехав у своєму блозі, виступаючи як військовий експерт, передає "Страна".

Арестович служив добровольцев в АТО, а до кар'єри в Зеленського вчив пропаганді на різноманітних тренінгах (разом з Корчинським і Карасем).

Крім цього, деякий час Арестович служив у Головному управлінні розвідка. Потім же несподівано подався в актори. Працював у студії "Чорний квадрат", де знявся в багатьох епізодичних ролях.

Як передає "Страна", потім Арестович з головою пішов у проблематику АТО, ставши так званим порохоботом. Арестовия заявляв, що відчуває до суспільства помірну відразу, а також він критикував спроби українізації культури в нашій країні.

Скандальний пост Олексія Арестовича наводимо нижче.

Про призначення Арестовича в ТКГ висловився голова української делегації Леонід Кравчук. Він сказав, що призначення Арестовича пояснюється тим, що він має військовий досвід і він вже не раз демонстрував своє вміння глибоко й інформативно повідомляти про все, що відбувається на Донбасі. Кравчук підкреслив, що кандидатура Арестовича була не єдиною, і питання щодо його призначення обговорювалося близько місяця.

Як нагадує телеграм-канал PavlovskyNews, Арестович раніше заявляв, що Порошенко найкращий президент, а у Зеленського відсутня власна думка, і він ухиляється від служби в армії.

Кравчук зробив висновок, що Арестович має власну думку, хоч вона часто і є спірною. Але перший президент не вважає це проблемою і говорить, що головне, аби написане Арестовичем читали люди.

Також свою думку про Арестовича в ТКГ висловила журналістка Леся Медведєва.

"Якщо хто не знає, хто такий Олексій Арестович, то я скажу. Це один з найбільш мерзенних порохоботів, який в найважчі часи 2014-2016 лив таке л*йно, що ті, хто читали досі отямитися не може, противно. А потім сам же публічно зізнався, що він брехав, ніс чорнуху і взагалі вся його «військова експертність» це пропаганда чистої води (ми ж розуміємо, що не на волонтерських засадах). І ось і він ПРИ Зеленському стає спікером ТКГ! Дно? Так! Очікувано? Звісно! Далі буде гірше? Стопудово!", - емоційно ділиться думкою Леся.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що з української делегації ТКГ звільнили Вітольда Фокіна за його висловлювання про те, що він не бачить війни на Донбасі. А коли журналісти назвали Фокіна "дідом", за нього заступилася внучка - співачка Маша Фокіна.

Також портал MY.UA писав, що Леонід Кравчук став на захист влади, заявивши, що нарешті ми маємо владу, у якої є сила волі.
Источник материала
Поделиться сюжетом