Ляшко назвав кількість хворих на туберкульоз українців
Ляшко назвав кількість хворих на туберкульоз українців

Ляшко назвав кількість хворих на туберкульоз українців

Станом на листопад в Україні від туберкульозу лікуються понад 14 тисяч людей, 1 322 з яких захворіли у вересні цього року. 

Про це головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, "на часі внесення змін у нормативно-правові акти для забезпечення сталого та ефективного впровадження послуг для осіб з туберкульозом".

Мова, зокрема, про "безперебійне забезпечення специфічним протитуберкульозним лікуванням, впровадження сучасних світових методів і підходів у лікуванні та соціальний супровід, орієнтований саме на потреби людей з туберкульозом".

Як повідомлялося, за останні чотири роки у світі кількість заражень туберкульозом знизилася на 9%. Але у зв'язку з коронавірусною інфекцією боротьба проти цієї хвороби опинилася під загрозою.

Раніше "Лікарі без кордонів" (MSF) заявили, що у зв'язку із пандемією COVID-19 симптоми туберкульозу, які схожі з коронавірусом, зачасту ігноруються.

"Коли пацієнт телефонує своєму сімейному лікарю і повідомляє, що у нього кашель і підвищена температура, він проходить обстеження лише на COVID-19, але не на туберкульоз. Хворі на туберкульоз втрачають можливість отримати своєчасну діагностику та належне лікування", - йшлося у їхньому зверненні. 

Відео На реформу протитуберкульозної служби стратегією закладено три роки - Ляшко

Реформа протитуберкульозної служби в Україні, яка почалася кілька років тому, наразі продовжується. Але для її трансформації потрібен час, оскільки реформу треба підготувати. Про це сказав головний санітарний лікар країни, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко під час ефіру суспільно-політичного шоу "Право на владу".  

На реформу протитуберкульозної служби стратегією закладено три роки - Ляшко
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader