19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
За державу прикро: експерти розповіли, чого чекати від продажу землі
За державу прикро: експерти розповіли, чого чекати від продажу землі

За державу прикро: експерти розповіли, чого чекати від продажу землі

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль виступив з презентацією, під час якої доповів про можливий ефект від відкриття ринку землі. Про це йдеться в презентації національної економічної стратегії України.

За даними презентації, Україна може заробити 85 мільярдів доларів. А модель ринку землі з 10 років може збільшити вартість гектару землі. Якщо зараз за гектар пропонують близько 100 доларів, то згодом ціна може зрости до понад 5 тисяч доларів США. 

Підписуйтеся на наш канал в Telegram!

Відомо, що загальна площа земельних ділянок сільськогосподарського призначення у власності громадянина не може перевищувати десяти тисяч гектарів. Загальна площа земельних ділянок сільськогосподарського призначення у власності юридичної особи (крім банків) не може перевищувати загальної площі земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які можуть перебувати у власності всіх її учасників (членів, акціонерів), але не більше десяти тисяч гектарів.

При цьому якщо громадянину належить право власності на частку у статутному (складеному) капіталі, у пайовому фонді юридичної особи або на лише окремі акції, паї, для цілей цієї статті вважається, що такому громадянину, крім земельних ділянок, що належать йому на праві власності, також належить право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею, що дорівнює площі земельних ділянок сільськогосподарського призначення у власності юридичної особи, учасником (членом, акціонером) якої він є, помноженої на розмір частки такого громадянина, вираженої у відсотках, у статутному (складеному) капіталі, пайовому фонді цієї юридичної особи.

Нагадаємо, сільськогосподарські землі, які належать державі, указом президента перейдуть в комунальну власніть. Про це Зеленський повідомив під час виступу на земельному форумі, а після – підписав відповідний документ.

Читайте нас у Viber!

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Кондратюк нині веде своє шоу "Кондратюк у понеділок", яке набирає популярності. В одному з випусків Кондратюк дізнався, як Зеленський пробрався в політику завдяки "яйцям".

Також портал MY.UA писав, що Кондратюк працював над патріотичною стрічкою "Доброволець" (6 серій вийшли на каналі ICTV). У контексті розмови про серіал, продюсер заявив, що з Росією треба рвати всі відносини.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter

Підписуйтесь на наш канал в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом