Влада Львова порушує закон, приховуючи документи щодо ремонту вулиці Бандери – Синютка
Влада Львова порушує закон, приховуючи документи щодо ремонту вулиці Бандери – Синютка

Влада Львова порушує закон, приховуючи документи щодо ремонту вулиці Бандери – Синютка

Олег Синютка та депутати фракції "Європейська Солідарність" ініціювали розслідування мільйонних зловживань міськради Львова під час ремонту вулиці Бандери. Звернення до чинного львівського голови Андрія Садового підписали Руслан Князевич, Артур Герасимов, Степан Кубів, Микола Княжицький, Максим Саврасов, Ніна Южаніна, Марія Іонова, Вікторія Сюмар, Ірина Геращенко, Ірина Фріз, Олексій Гончаренко.

Про це стало відомо під час спільної прес-конференції колишнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна та кандидата у міські голови Львова Олега Синютки на тему "Ремонт вулиці Бандери у Львові: куди зникають мільйони" у п'ятницю, 13 листопада, передає "Високий замок".

Прес-конференція щодо ремонту вулиці БандериВисокий замок

"20 жовтня народні депутати звернулись з проханням до міської ради про надання інформації та документів стосовно будівництва вулиці Бандери. В 10-денний термін ми не отримали жодної відповіді. Це дає підставу говорити про корупційну складову під час ремонту вулиці Бандери. Сьогодні ми підготували два звернення в правоохоронні органи. Проєктна ціна й угода переписувались чотири рази. Жодного документа, який би це спростував – не надано. Крапку поставлять правоохоронні органи", – заявив Синютка.

Володимир Омелян додав: "Завдяки децентралізації міські бюджети суттєво зросли. Однак на місцевому рівні важливо, щоб гроші використовувались раціонально. У 2014-2019 роках Львівщина була найкращою у питанні будівництві доріг в Україні. До будівництва доріг у Львові ж виникає чимало запитань, особливо стосовно ремонту вулиці Бандери".

Прес-конференція щодо ремонту вулиці БандериВисокий замок

Зауважимо, що у грудні 2019 року Андрій Садовий заявив, що міська влада планує ремонт вулиці Бандери "орієнтовно у квітні й завершити до кінця вересня".

Як уточнює видання, нині підрядник має відремонтувати 1050 м вулиці за понад 209 млн грн (6,4 млн євро). У 2011 році за підтримки ЄБРР було реконструйовано 1400 м вулиць Коновальця – Мельника – Чупринки, які є суміжними до вулиці Бандери. Вартість робіт була вдвічі меншою і склала 4.5 млн євро.

Источник материала
Поделиться сюжетом