Швейцарія - Україна: наш суперник чекає рішення на свою користь і ставить у приклад перемогу "Клаксвіка"
Швейцарія - Україна: наш суперник чекає рішення на свою користь і ставить у приклад перемогу "Клаксвіка"

Швейцарія - Україна: наш суперник чекає рішення на свою користь і ставить у приклад перемогу "Клаксвіка"

Директор збірної Швейцарії П'єрлуїджі Тамі висловив упевненість у позитивному результаті для його команди у питанні скасованого матчу з Україною.

"Я не юрист. Але все дуже просто. Ми були готові, ми зробили свою роботу правильно. Ми представили групу гравців, у яких всі тести були негативними. Хотіли зіграти - але для цього потрібен суперник. Тому я очікую чіткого рішення на нашу користь", - заявив Тамі, якого цитує blick.

Віру у перемогу швейцарцям надає нещодавня історія у матчі Ліги чемпіонів "Клаксвік" - "Слован" Братислава. Тамі зазначив: "Так, ми знаємо цей випадок".

ПРЕЦЕДЕНТ НА КОРИСТЬ ШВЕЙЦАРІЇ

Фарерський клуб "Клаксвік" переміг в матчі 1-го туру кваліфікації Ліги чемпіонів (протистояння складалися з одного матчу через пандемію) в серпні 2020 року через позитивні результати на COVID-19 у "Слована".

 Спершу коронавірус виявили у фізіотерапевта - УЄФА переніс гру з 19-го серпня на 21-е і змусив "Слован" грати дублем, а місцева влада відправила команду на карантин. Однак матч у підсумку скасували - один із гравців дубля здав позитивний тест на  COVID-19.

Справа була передана до Контрольно-дисциплінарного та етичного органу УЄФА для ухвалення рішення згідно з Додатком І до регламенту Ліги чемпіонів-2020/21. На підставі статті 30 (4) Дисциплінарного регламенту УЄФА та враховуючи невідкладні обставини справи, голова інстанції передав справу до апеляційного органу, голова якого ухвалив рішення зарахувати "Словану" технічну поразку 0:3.

Клаксвік - Слован Братислава_1
uefa.com

"Слован" апелював до Спортивно-арбітражного суду в Лозанні (CAS), який 1 жовтня підтвердив рішення від 24 серпня 2020 року Апеляційного органу УЄФА.

Клаксвік - Слован Братислава_2
uefa.com

ЩО ПЕРЕДБАЧЕНО НОВИМ РЕГЛАМЕНТОМ ЛІГИ НАЦІЙ УЄФА

Матч могли провести у середу, 18 листопада, якби збірна України могла замінити команду.

Проте УЄФА повідомив, що Українська футбольна асоціація (УАФ) підтвердила, що не має іншої команди, тобто відповідних гравців, які мають право брати участь у матчі 17-го або 18-го листопада. Тож долю поєдинку визначить Контрольно-дисциплінарний та етичний орган УЄФА (КДЕІ) "відповідно до спеціальних правил, що застосовуються до матчів збірних УЄФА".

Відповідно до Регламенту, є три сценарії розвитку подій - перенесення поєдинку, технічна поразка або жеребкування.

Збірна національної асоціації, з вини якої матч не відбувся або був зіграний не в повному обсязі, визнається КДЕІ такою, що програла. Крім випадків, коли КДЕІ вирішує, що матч не відбувся або був зіграний не в повному обсязі з вини обох сторін або з не залежних від сторін причин. Тоді результат матчу визначає жереб (перемога 1:0, поразка 0:1 або нічия 0:0), який проводить адміністрація УЄФА.

  • Матч скасовано через коронавірус у збірної України.
  • За день до гри, 16 листопада, позитивні результати виявилися у трьох гравців (Едуард Соболь, Євген Макаренко, Дмитро Різник), 17-го - ще у трьох (Руслан Малиновський, Сергій Кривцов, Жуніор Мораєс).
  • Обидві команди були готові зіграти (у складі нашої було регламентовані 13 гравців), однак місцева влада заборонила проведення гри, а збірну України відправила на карантин.
  • У цьому поєдинку мала визначитися команда, яка покине дивізіон А Ліги націй.
  • Нашу групи виграла Іспанія (11 очок), Німеччина - друга (9). Після 5 турів Україна - третя (6), Швейцарія - остання (3).
Автор:
Вікторія Куранова
Источник материала
loader
loader