Вбивство 5-річного Кирила Тлявова: Венедіктова чекає, що вироки у резонансній справі будуть до кінця року
Вбивство 5-річного Кирила Тлявова: Венедіктова чекає, що вироки у резонансній справі будуть до кінця року

Вбивство 5-річного Кирила Тлявова: Венедіктова чекає, що вироки у резонансній справі будуть до кінця року

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова заявила, що до кінця поточного року сподівається на "справедливі вироки" у справі про вбивство 5-річного Кирила Тлявова, яке сталося більше року тому, коли п'яні поліцейські вирішили розважитися й постріляти в бляшанки, поціливши у дитину, яка гуляла поряд на вулиці. Через кілька днів хлопчик помер у лікарні у Києві. 

Про це Венедіктова написала на своїй сторінці в Facebook та повідомила, що 18, 19 та 20 листопада‬ відбудуться судові засідання по цій резонансній справі.

"Ми сподіваємось, що пандемія та інші обставини не завадять вже цього року ухвалити справедливі вироки в цій чутливій для суспільства справі", - написала вона.

Генпрокурорка повідомила, що у Переяслав-Хмельницькому міськрайонному суді щойно (18 листопада) розпочалось чергове засідання, де будуть досліджуватись письмові докази. "Справа про загибель 5-річного малюка від кулі під час поліцейських розваг зі зброєю скоро рік, як пішла до суду. За цей час вже відбулося 18 засідань, де були розглянуті протоколи оглядів місця подій і обшуків, фототаблиці та відеозаписи до них, процесуальні документи, протоколи слідчих експериментів та додатки, висновки судових експертиз", - зазначила Венедіктова та додала, що в Офісі Генпрокурора тримають на контролі публічне обвинувачення у цій справі.

Справа про вбивство Кирила Тлявова: 18, 19, ‪20 листопада‬ відбудуться судові засідання В Переяслав-Хмельницькому...

Опубліковано Ірина Венедіктова Середа, 18 листопада 2020 р.

Варто зазначити, що обвинувачений у вбивстві через необережність колишній поліцейський перебуває під вартою без визначення розміру застави. Строк дії запобіжного заходу востаннє продовжено на 60 діб ухвалою суду від 16 жовтня 2020 року. Інспектор та цивільний, які обвинувачуються в хуліганстві та незаконному поводженні зі зброєю, були звільнені з-під варти після внесення застави з покладенням на них обов’язків. Неповнолітній перебуває під наглядом матері.

Нагадаємо:

  • 31 травня 2019 року у Переяславі-Хмельницькому на Київщині двоє п'яних поліцейських вирішили розважитися й постріляти в бляшанки. За збігом обставин під кулю потрапив 5-річний Кирило Тлявов. Хлопця доправили до лікарні в Києві.
  • 1 червня слідчі Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження. 2 червня поліцейським оголосили підозри - ДБР пом’якшило категорію злочину.
  • Через кілька днів, 3 червня стало відомо про смерть хлопця в лікарні. Прокуратура перекваліфікувала справу. 
  • 5 червня, президент України Володимир Зеленський заявив про те, що винні у вбивстві 5-річного хлопчика Кирила Тлявова понесуть і політичну, і кримінальну відповідальність.

Відео Справа Кирила Тлявова: чи є шанс у злочину закінчитися справедливим покаранням

Справу вбитого Кирила Тлявова розглядають в Переяславі. Майже рік тому хлопчику, який грався на вулиці, в голову поцілила куля. Він помер через три дні, не приходячи до тями. Тоді під варту взяли двох місцевих поліцейських. Загалом у причетності до смерті хлопчика затримали п'ятьох. Чи є шанс у цього злочину закінчитися справедливим покаранням - у сюжеті.

Справа Кирила Тлявова: чи є шанс у злочину закінчитися справедливим покаранням
Автор:
Ірина Загородня
Источник материала
loader
loader