Безпорадна й агресивна влада ненавидить Революцію Гідності – як відреагували лідери Євромайдану на виклик до ДБР
Безпорадна й агресивна влада ненавидить Революцію Гідності – як відреагували лідери Євромайдану на виклик до ДБР

Безпорадна й агресивна влада ненавидить Революцію Гідності – як відреагували лідери Євромайдану на виклик до ДБР

Справу про державний переворот під час Революції Гідності відкрило Державне бюро розслідувань. За даними ЗМІ, позивач – Ренат Кузьмін – чинний народний депутат від "Опозиційної платформи за життя". Про це повідомляє "5 канал".

У коментарі агенції УНІАНУ прокурор Олексій Донський зауважив, що слідчі зобов'язані розслідувати будь-яку інформацію заявника, незалежно від її достовірності і без попередньої перевірки на достовірність. Однак щодо саме цієї справи, то ані слідчі, ані прокурори не знайшли у цій заяві ознак кримінального правопорушення. 

Зазначили, що вона не відповідає вимогам досудового розслідування і відмовили Кузьміну у внесенні відомостей до ЄРДР за його заявою. Але останній звернувся до суду, і суд зобов'язав розслідувати цю справу. 

На допит у цій справі вже викликали лідерів Євромайдану. Зокрема, колишнього секретаря РНБО Олександра Турчинова, ексспікера парламенту Андрія Парубія, мера Києва Віталія Кличка, колишнього прем'єра Арсенія Яценюка та колишніх нардепів Сергія Пашинського і Тетяну Чороновол. 

У коментарі агенству УНІАН Андрій Парубій заявив, що повістку отримав. У ній ідеться про події на Майдані Незалежності у 2013-2014 років. У справі фігурує як свідок. Йти на допит, каже, планує. Однак дата його проведення, 23 листопада, може змінитися, бо Парубій отримав позитивний тест на COVID-19. 

Отримала повістку і Тетяна Чорновол разом із повістками Яценюку, Турчинову і Парубію. Про це вона написала в себе у фейсбуці. Її допит мав відбутися 17 листопада, однак його перенесли через COVID-19 у прокурора. 

Водночас у пресслужбі Віталія Кличка "5 каналу" повідомили, що мер повістку отримував як свідок. Водночас, у фейсбуці екссекретар РНБО Олександр Турчинов зазначив, що це не перша повістка, яку він отримав по "замовним, політично заангажованим справам".

"Чинна безпорадна й агресивна "зелена" влада не сприйняла і досі ненавидить Революцію Гідності та її здобутки. На прикладі цієї та інших подібних “справ” можна побачити, як об’єдналася чинна влада з українофобами з ОПЗЖ, щоби переслідувати проукраїнські патріотичні сили, які виступають за європейський демократичний шлях розвитку України", – заявив Турчинов.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань викликало на допити всіх лідерів Євромайдану. Заявником у справі є чинний нардеп від "ОПЗЖ" – Ренат Кузьмін.

Источник материала
loader
loader