Різдво в Україні не буде як раніше: Шмигаль зробив заяву
Різдво в Україні не буде як раніше: Шмигаль зробив заяву

Різдво в Україні не буде як раніше: Шмигаль зробив заяву

Денис Шмигаль розповів про корективи проведень служби в храмах

Прем’єр-міністр наголосив на цьому питанні, щоб спільними зусиллями побороти вірус і зменшити рейтинг захворілих громадян.

Звернувся до Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) і попросив почути його і відгукнутись.

«Зараз ми наближаємося до важливих зимових релігійних свят: Різдва Христового, Хануки, Святого Миколая, Водохреща тощо. У період святкування можуть виникати великі скупчення людей. Тому нам потрібно вжити спільних заходів, щоб мінімізувати кількість захворювань», - розповів Шмигаль.

Він згадує ситуацію весною, коли тільки розпочався карантин і церква підтримала заборони, тому надіється на них і зараз.

Слідкуйте за нами в Telegram і Flipboard!

Наголосив, що краще певним чином організувати збори в храмах, щоб уникнути натовпу людей і ще більше не ускладнювати ситуацію з коронавірусом.

Тобто, відміни новорічних свят не буде, але буде встановлено правила обмеженості : певна кількість людей, масочний режим та інше.

Читайте нас в Twitter!

Долучився також заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що МОЗ у майбутньому готовий розглянути норму, яка працювала раніше, щодо обмежень кількості людей у храмах на метр квадратний площі будівлі.

Приєднуйтесь до нас у Viber!

На зустрічі також обговорювались питання : ввезення гуманітарних вантажів, проблеми біженців, також надання благодійної допомоги.

Источник материала
Поделиться сюжетом