Українці бунтують через Великий герб України
Українці бунтують через Великий герб України

Українці бунтують через Великий герб України

Оголошено переможця конкурсу ескізів на великий герб України, але не обійшлося і без скандалів та змішаної реакції громадян України. Про дане ставлення можна прочитати в соціальних мережах та на офіційній сторінці президента та самого міністра культури.

Як повідомив голова Міністерства культури Олександр Ткаченко, переможцем виявився художник Олексій Кохан, який був також співавтором Малого герба.

До Конкурсу було допущено 112 робіт. Сам процес визначення переможця відбувався членами фахового журі, на чолі з Андрієм Гречило, автором Малого герба.

За словами Олександра Ткаченка, ескіз Великого герба, що обрався журі містить всі елементи, щоб бути затвердженим і стати Великим Державним Гербом.

«На ескізі ми можемо побачити: герб Війська Запорозького, воїна-козака, лицаря з мушкетом та знак Княжої держави Володимира Великого, тобто малий Державний герб", - пояснив Ткаченко.

Переможець вже брав участь в подібних конкурсах, коли обирався Малий герб.

Даний конкурс проводився за рішенням уряду та після доручення Верховної Ради України.

Приєднуйтесь до нас у Viber!

Конституцією України передбачено, що ескіз Великого герба потрібно втілити у проєкт закону, і лише потім цей закон потрібно ухвалити двома третинами голосів депутатів.

Якщо депутати підтримають цей вибір відповідний ескіз буде офіційно оформлений.

На сьогоднішній день, Великого герба в України немає і за свої 29 років незалежності, Україна його так і не змогли обрати, а потім затвердити в Верховній Раді.

У 2020 році – це четверта спроба його обрання.

Читайте нас в Twitter!

Востаннє Уряд затверджував проєкт Великого державного герба у 2009 році, але тоді обраний ескіз не підтримала влада.

Перший конкурс на герб був оголошений у 1993 році.

Слідкуйте за нами в Telegram і Viber!

Багато хто з народних депутатів вважає, що Великим гербом варто залишити тризуб.

Також за даними екснардепа Ігоря Мосійчука, голова журі по проєкту Великого Герба України присудив перше місце спочатку своїй же роботі і роботі дорогого йому кума – Івану Турецькому. Андрій Гречило представляв обраний ним ескіз ще у 1997 році.

У соціальних мережах даний ескіз викликав змішану реакцію.

«Гарно і змістовно», - коментує читачка ВВС Алла.

«Чому архангел в гольфієрах?» - запитав Антон на сторінці в фейсбук.

«Не розумію, що саме викликало необхідність змін попереднього малого герба, для чого в нього вносити додаткові елементи?» - під дописом президента про Великий герб запитав Михайло.

Даний ескіз, після прийняття і затвердження його журі, отримає за перемогу в конкурсі від держави приз в розмірі 100 000 гривень.

Також портал MY.UA  пише про те, що Різдво в Україні не буде як раніше.

Источник материала
Поделиться сюжетом