Велика Британія і Канада уклали попередню торговельну угоду
Велика Британія і Канада уклали попередню торговельну угоду

Велика Британія і Канада уклали попередню торговельну угоду

Уряди Великої Британії та Канади підписали попередню торговельну угоду. У суботу, 21 листопада, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон і його канадський колега Джастін Трюдо закріпили цю попередню угоду своїми підписами під час відеоконференції, повідомило цього ж дня британське міністерство міжнародної торгівлі.

Як запевнили в Лондоні, укладення цього документа стане перехідним мостом до переговорів, що мають розпочатися 2021 року з метою укладення нової, адаптованої угоди.

Так само Британська торгова палата привітала цю попередню угоду з Канадою, однак наголосила, що потрібно якнайшвидше укласти аналогічні угоди з такими важливими ринками як Туреччина й Сингапур.

Раніше в жовтні цього року Велика Британія і Японія погодили двосторонню угоду про вільну торгівлю, передає інформагенція dpa.

Нагадаємо, наприкінці січня 2020 року Велика Британія покинула Євросоюз. Утім, до кінця поточну року залишаються чинними перехідні положення щодо економічної співпраці між ЄС та Сполученим Королівством, зокрема й пункт про вільну торгівлю. Водночас передбачалося, що до кінця 2020 року Лондон та Брюссель зможуть порозумітися щодо подальшого регулювання торговельних питань і митного контролю, однак цього й досі не сталося.

Якщо Великій Британії та Євросоюзу не вдасться укласти угоди про вільну торгівлю, то існує загроза серйозного економічного розриву, який може завдати істотної шкоди британським та європейським підприємствам.

Відео Наслідки Brexit: чому британське суспільство розкололось, і чого очікувати він нової політики уряду

Половина британців святкувала вихід з Євросоюзу як Новий рік, а інша - вважає це катастрофою. Журналісти ТСН.Тижня говорили і з тими, і з іншими. А також з поляками, яких у Лондоні ледь не звинувачують у Brexit.  

 

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны