Німецькі дослідники розробили алгоритм, що визначає харчову цінність страв по фотографії. Система може визначати їх калорійність і вміст білків, вуглеводів і жирів. Про це пише nplus1.
"На відміну від багатьох інших подібних алгоритмів новий визначає ці показники безпосередньо, а не звертаючись до бази даних про харчову цінність різних продуктів. Крім того, алгоритм намагається визначити і інгредієнти страв", - йдеться в повідомленні.
Відзначається, що штучний інтелект може визначити калорійність страви і вміст базових компонентів (білки, жири, вуглеводи). Ще 100 нейронів видають 100 ймовірних інгредієнтів страви.
Для навчання нейромережі автори використовували сайт рецептів зі списками інгредієнтів і фотографіями готових страв. Тестування нейромережі на нових рецептах показало, що похибка розрахунку на 100 грамів страви становить всього 46,7 калорії, 2,51 грама білка, 3,88 грама жиру і 6,97 грама вуглеводів. Автори відзначають, що результати можна поліпшити, якщо використовувати більш досконалі алгоритми для попередньої обробки текстів з рецептів.
Штучний інтелект навчили визначати калорійність страви по фото
Для навчання нейромережі автори використовували сайт рецептів зі списками інгредієнтів і фотографіями готових страв
04:40 25.11.2020
Німецькі дослідники розробили алгоритм, що визначає харчову цінність страв по фотографії. Система може визначати їх калорійність і вміст білків, вуглеводів і жирів. Про це пише nplus1.
"На відміну від багатьох інших подібних алгоритмів новий визначає ці показники безпосередньо, а не звертаючись до бази даних про харчову цінність різних продуктів. Крім того, алгоритм намагається визначити і інгредієнти страв", - йдеться в повідомленні.
Відзначається, що штучний інтелект може визначити калорійність страви і вміст базових компонентів (білки, жири, вуглеводи). Ще 100 нейронів видають 100 ймовірних інгредієнтів страви.
Для навчання нейромережі автори використовували сайт рецептів зі списками інгредієнтів і фотографіями готових страв. Тестування нейромережі на нових рецептах показало, що похибка розрахунку на 100 грамів страви становить всього 46,7 калорії, 2,51 грама білка, 3,88 грама жиру і 6,97 грама вуглеводів. Автори відзначають, що результати можна поліпшити, якщо використовувати більш досконалі алгоритми для попередньої обробки текстів з рецептів.