Штучний інтелект навчили визначати калорійність страви по фото
Штучний інтелект навчили визначати калорійність страви по фото

Штучний інтелект навчили визначати калорійність страви по фото

Німецькі дослідники розробили алгоритм, що визначає харчову цінність страв по фотографії. Система може визначати їх калорійність і вміст білків, вуглеводів і жирів. Про це пише nplus1.

"На відміну від багатьох інших подібних алгоритмів новий визначає ці показники безпосередньо, а не звертаючись до бази даних про харчову цінність різних продуктів. Крім того, алгоритм намагається визначити і інгредієнти страв", - йдеться в повідомленні. 

Відзначається, що штучний інтелект може визначити калорійність страви і вміст базових компонентів (білки, жири, вуглеводи). Ще 100 нейронів видають 100 ймовірних інгредієнтів страви.

Для навчання нейромережі автори використовували сайт рецептів зі списками інгредієнтів і фотографіями готових страв. Тестування нейромережі на нових рецептах показало, що похибка розрахунку на 100 грамів страви становить всього 46,7 калорії, 2,51 грама білка, 3,88 грама жиру і 6,97 грама вуглеводів. Автори відзначають, що результати можна поліпшити, якщо використовувати більш досконалі алгоритми для попередньої обробки текстів з рецептів.

Штучний інтелект навчили визначати калорійність страви по фото

Для навчання нейромережі автори використовували сайт рецептів зі списками інгредієнтів і фотографіями готових страв

 04:40 25.11.2020 

Німецькі дослідники розробили алгоритм, що визначає харчову цінність страв по фотографії. Система може визначати їх калорійність і вміст білків, вуглеводів і жирів. Про це пише nplus1.

"На відміну від багатьох інших подібних алгоритмів новий визначає ці показники безпосередньо, а не звертаючись до бази даних про харчову цінність різних продуктів. Крім того, алгоритм намагається визначити і інгредієнти страв", - йдеться в повідомленні. 

Відзначається, що штучний інтелект може визначити калорійність страви і вміст базових компонентів (білки, жири, вуглеводи). Ще 100 нейронів видають 100 ймовірних інгредієнтів страви.

Для навчання нейромережі автори використовували сайт рецептів зі списками інгредієнтів і фотографіями готових страв. Тестування нейромережі на нових рецептах показало, що похибка розрахунку на 100 грамів страви становить всього 46,7 калорії, 2,51 грама білка, 3,88 грама жиру і 6,97 грама вуглеводів. Автори відзначають, що результати можна поліпшити, якщо використовувати більш досконалі алгоритми для попередньої обробки текстів з рецептів.

#технології #схуднення #блюдо
Джерело: 112.ua
Источник материала
loader
loader