Степанов розповів, коли карантин вихідного дня дасть результат
Степанов розповів, коли карантин вихідного дня дасть результат

Степанов розповів, коли карантин вихідного дня дасть результат

Степанов розповів про головне завдання карантину вихідного дня / Фото УНІАН

Проміжні результати карантину вихідного дня можна буде відчути за 14 днів. оскільки саме два тижні - це середній інкубаційний період коронавірусного захворювання.

Про це заявив голова Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі телеканалу «Україна 24». Він зазначив, що головне завдання карантину вихідного дня - зупинити "ураганну динаміку" зростання хворих на коронавірусну інфекцію.

«У першу неділю впровадження карантину вихідного дня ми не дуже добре дотримувалися встановлених обмежень. Ми всі були свідками цього, зокрема через світлини у соцмережах. Минулими вихідними було значно краще. Щодо результатів. Що ми очікували – зупинити ураганну динаміку зростання хворих на коронавірусну інфекцію. Ми бачимо, що в цих цифрах – 12-15 тис. хворих – наша медична система працює у достатньо напруженому графіку, проте це не дуже критичні речі», - зазначив міністр.

За його словами, здається, що вдається зупинити «ураганне» збільшення кількості інфікованих, якщо подивитися на саму динаміку приросту хворих на COVID-19.

«Але якщо ми говоримо про відчутні результати – чи досягли ми ефекту цими протиепідемічними заходами, то треба дивитися мінімум на 14 днів, бо 14 днів – це середній інкубаційний період цього захворювання, і тільки він може показати розірвання ланцюга передачі хвороби в кількості хворих», - заявив Степанов.

Карантин вихідного дня в Україні

  • 11 листопада Кабмін ухвалив рішення про запровадження карантину вихідного дня з 14 листопада.
  • Уряд відмовився від адаптивного карантину та встановив загальнодержавний карантин з обмеженнями, які діяли в попередньому варіанті карантину на територіях з помаранчевим рівнем епіднебезпеки, для всіх територій.
  • 17 листопада Рада провалила голосування за рекомендацію Кабміну скасувати карантин вихідного дня. 

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Андрій Василюк

Источник материала
loader
loader