Мер Черкас програв Зеленському і в апеляційному суді
Мер Черкас програв Зеленському і в апеляційному суді

Мер Черкас програв Зеленському і в апеляційному суді

Київський апеляційний суд 25 листопада відмовив новообраному меру Черкас Анатолію Бондаренку в задоволенні його апеляційної скарги на рішення Печерського районного суду міста Києва, який відмовив Бондаренко в задоволенні позову до президента України Зеленському про захист честі, гідності та ділової репутації.

Про це йдеться на офіційній сторінці суду в соціальній мережі

В суді зазначили, щозалишають рішення без змін. Таким чином висловлювання Зеленського, на думку суду, не містять завідомо неправдивої інформації або надмірних оціночних суджень. Суд також відмовився підтримати претензії позивача про грубу і принизливій формі звернення президента до мера. "25 листопада 2020 року Київський апеляційний суд у відкритому судовому засіданні розглянув цивільну справу за апеляційною скаргою, поданою в інтересах Бондаренка А.В., на рішення Печерського районного суду міста Києва від 01 жовтня 2020 року. Вказаним рішенням відмовлено у задоволенні позову Бондаренка А.В. до президента України Зеленського В.О. про захист честі, гідності та ділової репутації, спростування недостовірної інформації та стягнення компенсації моральної шкоди у повному обсязі", - зазначили в суді. 

Нагадаємо, скандал розпочався із рішення Черкаської міської ради від 30 квітня про суттєве послаблення карантину в містіта дозвіл на роботу багатьох закладів від 1 травня. Місцева влада пояснила, що, мовляв, черкаському бізнесу потрібно відновлювати роботу й заробляти собі на життя. 

1 травня у відеозверненні "полум'яний" привіт меру Черкас передав президент України Володимир Зеленський і пообіцяв, що справою скасування карантину в місті займуться МВС та СБУ. 2 травня Бондаренко також у відеозверненні різко відповів главі держави

Автор:
Надія Роман
Источник материала
loader
loader