«Наш край» звернувся до Зеленського щодо фальсифікації виборів до Одеської облради
«Наш край» звернувся до Зеленського щодо фальсифікації виборів до Одеської облради

«Наш край» звернувся до Зеленського щодо фальсифікації виборів до Одеської облради

«Наш край» звинувачує обласну виборчу комісію в підтасовуванні результатів виборів

Партія «Наш край» звернулася до президента Володимира Зеленського, як до гаранта дотримання Конституції, з вимогою звернути увагу на те, що відбувається в територіальних виборчих комісіях, зокрема в Одеській обласній ТВК. Як заявила на прес-конференції в прес-центрі «Одеса-Медіа» голова обласної організації партії Марія Попова, причиною звернення стала фальсифікація підсумків виборів, які відбулися 25 жовтня.

«Наш край» звинувачує обласну виборчу комісію в підтасовуванні результатів виборів. Після підбиття їх підсумків виявилося, що голоси, віддані за дану політичну силу, безслідно зникли.

«Шановний Володимире Олександровичу, «Наш край» і 30 тисяч виборців просять звернути пильну увагу на ситуацію. Вона кричуща. Ваші однопартійці творять речі, які дискредитують вашу партію і вас особисто. Дуже просимо звернути увагу на це і повернути ситуацію в правове русло», – йдеться у зверненні.

Як розповіла політик, за підсумками виборів партія подолала п'ятивідсотковий бар'єр до Одеської обласної ради і отримала 5,16% голосів. За підсумками голосування «Наш край» був в числі восьми партій що пройшли в обласну раду і на сьомому місці за кількістю набраних голосів. Однак при оголошенні результатів якимось чином виявилося, що у партії вже 4,98% і до облради вона не потрапляє.

Безслідне зникнення заповітних голосів з підсумкового протоколу в обласній ТВК пояснили «витівками» комп'ютерного вірусу. Чому він знищив саме голоси на підтримку «Нашого краю» ніхто пояснити не зміг. Втім, раптове зростання цифр інших політичних партій не залишили сумнівів: голоси не пропали, їх поділили між іншими суб'єктами виборчого процесу.

«Наші голоси по-братськи поділили між собою наступні політичні сили – ОПЗЖ, «Слуга Народу», «За майбутнє», «Батьківщина» і партія Шарія», – впевнена Марія Попова.

Адвокат партії у даній справі Олександр Лещенко розповів подробиці історії. За його словами, фальсифікація проходила в обласному виборчкомі.

«Фальсифікації відбувалися саме на стадії передачі документів в обласний виборчком, який використовував недостовірні дані і ми маємо тому численні підтвердження», – говорить адвокат і наводить дані комісій, коли 20 голосів за «Наш край» перетворювалися в 12.

Партія подає вже третій позов у даній справі, два попередніх судді відхилили, причому цікавим способом. Суд зажадав надати протоколи. «Наш край» передав копії, однак вони не підійшли. Оригінали були витребувані у обласній виборчій комісії, однак вона запити проігнорувала обидва рази. Після цього судді просто відмовляли партії в задоволенні позову.

Голова Одеської обласної організації партії «Наш край» Марія Попова відзначила, що крім звернення до президента партія має намір продовжувати судитися за права своїх виборців і при необхідності дійде і до європейських інстанцій.

«Якщо апеляція нам відмовить, ми будемо йти до кінця, і відстоїмо голоси наших виборців. Підемо навіть в європейські структури, якщо ми не зможемо добитися справедливості в Україні», – заявила Марія Попова.

Опитування
Источник материала
Поделиться сюжетом