Глава "Слуги народу" розповів, чи буде Україна закуповувати російську "вакцину" від коронавірусу
Глава "Слуги народу" розповів, чи буде Україна закуповувати російську "вакцину" від коронавірусу

Глава "Слуги народу" розповів, чи буде Україна закуповувати російську "вакцину" від коронавірусу

У Росії хваляться своєю "вакциною" / REUTERS

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів, чи буде Україна закуповувати російський препарат "Супутник-5", який розробники називають вакциною від коронавірусу.

Про це Арахамія розповів в ефірі каналу "Україна 24".

За його словами, даний препарат ще не довів свою ефективність.

"Багато чуток з приводу російської вакцини "Супутник-5", потім Путін заявив, що він не вакцинувався, і що вакцина ще не пройшла сертифікацію. А до цього нам місцеві політики пропонували закуповувати її в Україну і говорити, що це вже еліксир. У питанні вакцинації в глобальній політиці сьогодні багато спекуляцій. Кожен хоче перехопити прапор і сказати, що він новатор. Але потрібно почекати зрозумілих речей. У всі місця, куди можна було звернутися і стати в чергу на отримання вакцини, ми як держава це зробили. Тепер чекаємо, хто перший з них отримає працюючу вакцину", - сказав він. 

Говорячи про можливість закупівлі препарату Україною, Арахамія натякнув, що швидше за все цього не буде.

"Якщо будуть у нас виходи купувати якусь іншу вакцину, ми точно будемо купувати іншу вакцину. До російської медицини світовий рівень довіри, м'яко скажемо, низький. А тривалість життя в Росії, якщо ви подивитеся...", - сказав він.

Реагуючи на репліку ведучого про стару школу епідеміологів в Росії, Арахамія сказав:

"Ну це КДБ, секретні рецепти КДБ і так далі. Але дивіться, якщо люди вже відкрито обманювали, якщо нам розповідали, що вже весь уряд Росії відвакцинований, а потім маса фактів хворих чиновників, які вакцинувалися, а в кінці кажуть, що вакцина не сертифікована, то мені здається, що цієї інформації вже достатньо, щоб прийняти рішення не рухатися в цьому напрямку".

Російська вакцина від коронавірусу "Супутник-5": що відомо

  • У Росії в серпні заявили про реєстрацію "першої в світі" вакцини проти COVID-19, її нібито протестували на дочці Путіна. 
  • Москва не надала міжнародному науковому співтовариству ніяких даних про випробування вакцини, які б підтверджували, що вона безпечна і ефективна проти COVID-19. Третя фаза клінічних випробувань вакцини перед реєстрацією не проводилася. 
  • Видання Science зазначило, що Москва не скоро зможе користуватися своєю вакциною. І вона про це добре знає. На це вказують навіть певні епізоди сертифіката, виданого російським Міністерством охорони здоров'я. Зокрема, в ньому забороняється широке використання вакцини до першого січня 2021 року.
  • Водночас міжнародна група дослідників висловила занепокоєння з приводу можливих неточностей у звіті про випробування російської вакцини. У деяких графіках зустрічаються підозрілі повтори, А даних для перевірки результатів недостатньо.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: УНІАН

Источник материала
loader
loader