19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Україна зробила важливий крок щодо легалізації канабісу
Україна зробила важливий крок щодо легалізації канабісу

Україна зробила важливий крок щодо легалізації канабісу

Ексдепутат Олександр Опанасенко закликав депутатів підтримати законопроєкт про легалізацію медичного канабісу і надати можливість хворим пацієнтам отримати своє довгоочікуване лікування. Про це він заявив під час відеозв'язку зі студією телеканалу НАШ.

За даними стало відомо, що канабіс виключили зі списків найнебезпечніших наркотичних речовин, таке рішення прийняла спеціально створена комісія при організації в ООН, прислухавшись до рекомендацій ВОЗ.

До складу даної комісії входило 53 члени різних держав, серед яких була присутня і Україна, але під час прийняття рішення виявила бажання втриматися під час голосування.

Представник від партії “Слуга народу” Давид Арахамія вже повідомив пресі, що Україна створила робочу групу, яка буде напрацьовувати законопроєкт про медичний канабіс. Під час свого інтерв'ю Арахамія наголосив на двох принципових критеріях за якими буде працювати відповідна комісія.

Ми є у Viber! Приєднуйтесь

“Є два принципові напрямки роботи для легалізації медичного канабісу. Перший — це дозвіл імпорту в країну вже готового продукту, препарату що використовується під час лікування. В цей же момент спостерігати його ефективність. І друге — це створення надалі імпортозаміщення”, - наголосив Арахамія.

Також за соціологічними опитуваннями за легалізацію медичного канабісу відали свої голоси 70 % українців. На їхню думку, країни Європи вже досить давно використовують таку практику лікуванням.

Сам же депутат Олександер Опанасенко наголосив на важливості прийняття даного рішення і зазначив, що законопроєкт розроблений, вичитаний, лише не зареєстрований в Верховній Раді від листопада 2019 року.

“Після восьмого скликання я продовжував працювати і ми вже маємо, досить таки велику групу людей, що працює нам реалізацією цього питання. Адже ми розуміємо, що даний законопроєкт виступає в ролі здорового глузду від влади, та дозволяє нам та спеціалістам просуватися далі”, - заявив Опанасенко.

Долучайтесь до нас в Telegram!

На думку Опанасенка, дане рішення розв'яже руки та дозволить працювати над дослідженнями, що пов'язані з використанням канабісу. Дасть змогу культивації, переробку та вирощування даної культури на території України. Він також зазначив, що коли Давив Арахамія говорив про імпорт, то просто ще не моніторив вартість препаратів з канабісу.

“ООН зробила в свою чергу досить таки глобальний процес реабілітації цієї рослини тому, що ми з нею знайомі тисячу років. Останні 30 років, вона просто була законсервована, в загоні. В США також реалізують дане рішення, але вносять певні правки. Зараз фантастична нагода зробити і Україні цей крок в майбутнє та до новорічних свят привітати тих, кому даний дозвіл врятує життя та полегшить перебіг хвороб”, - прокоментував Опанасенко.

Раніше MY.UA писав, що за словами Киви, Зеленський не зміг реалізувати ті обіцянки, та ту можливість що дав йому український народ.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом