19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Депутати ініціювали доплати українцям: рішення ухвалять наступного тижня
Депутати ініціювали доплати українцям: рішення ухвалять наступного тижня

Депутати ініціювали доплати українцям: рішення ухвалять наступного тижня

«Слуги народу» на чолі з Михайлом Радуцьким – народним депутатом та головою Комітету з питань здоров'я нації – хочуть на законодавчому рівні врегулювати питання надбавок до заробітних плат фахівцям лабораторій

Відповідний законопроєкт уже зареєстрували у Верховній Раді. Про це повідомив депутат Радуцький на своїй особистій сторінці в мережі Фейсбук.

Співавторами документу стали 70 народних депутатів. Вони переконані, що спеціалісти з мікробіології, вірусології, біохімії тощо мають отриувати доплати, які були встановлені на початку осені, на рівні з іншими медиками. Проте ці фахівці таких доплат наразі не отримують.

Сьогодні на спеціалістах лабораторій лежить велике навантаження, але надбавок за це вони не мають. Нагадаємо, що лікарі отримують додатково 70% від мінімальної заробітної плати, середній медичний персонал – 50%, а молодший – 25%.

Долучайтесь до нас в Telegram

Депутати вважають несправедливістю те, що фахівці у лабораторіях виявилися обділеними.

«МОЗ має внести фахівців лабораторій до переліку категорій працівників, котрі отримують доплати. Восени я декілька разів звертався до міністерства з офіційним депутатським запитом. Та біологи досі не отримують доплат», - зазначає Михайло Радуцький.

Якщо Міністерство охорони здоров'я не може вирішити це питання, то депутати врегулюють ситуацію на законодавчому рівні.

Так, у Верховній Раді вже зареєстрований законопроєкт № 4464 про внесення змін до статті 77 Основ законодавства України про охорону здоров’я (щодо пільг та підвищення оплати праці професіоналів з вищою немедичною освітою, які працюють в системі охорони здоров’я.

Документ розглянуть вже цієї п'ятниці, тобто завтра. Наступного тижня законопроєкт будуть ухвалювати в Раді. Радуцький вірить, що депутати досягнуть консенсусу та проголосують за такий документ про надбавки працівникам лабораторій.

Ми є у Viber! Приєднуйтесь!

Відзначимо, що президент Зеленський поставив завдання до кінця року вийти на 75 тисяч ПЛР-тестів на добу. За останній тиждень тестування проводилося на рівні 30-40 тисяч на добу.

Підвищення заробітної плати працівникам лабораторій має стратегічне значення в боротьбі з коронавірусом. Таке переконання висловив депутат Радуцький. Чи підтримають його ініціативу в Раді – дізнаємось зовсім скоро.

Тим часом коронавірус не відступає. Станом на 10 грудня в Україні  13 тисяч 371 випадок ковіду. Одужали трішки більше осіб, ніж заразилися, проте відрив зовсім незначний (вилікувалися 13 тисяч 903 особи).

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що санітарний лікар Віктор Ляшко поінформував українців щодо всіх обмежень на період локдауну, а також розповів, що чекає країну після його завершення.

Також портал MY.UA писав, що Україна веде переговори щодо отримання вакцини від ковіду. На якій стадії зараз перемовини, читайте в матеріалі.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом