5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Права людини під час COVID-19: як ними нехтують
Права людини під час COVID-19: як ними нехтують

Права людини під час COVID-19: як ними нехтують

Права людини це як для військового бронежилет, їх повинні носити з собою завжди та на превеликий жаль, ситуація в країні з пандемією показала нам, що половина населення навіть не знає про них. Про порушені права людини в період пандемії розповіла «Територія рівності».

У складний час для країни українцям як ніколи варто розуміти, які вони мають права.

10 грудня в Україні відзначали день захисту прав людини. Та чи захищає держава наші права, як це прописано в законі, варто дізнатися.

Близько 40% наших громадян навіть не знають про їх існування.

2020 рік запам'ятається нам на довго, адже пандемія справедливо винесла питання охорони здоров'я на перший щабель. Та цим самим перекрила право на доступ до отримання медичної допомоги.

Цієї осені статистика захворюваності на коронавірусну хворобу стрімко поповзла в гору і чимало лікарень були повністю переповненні.

Долучайтесь до нас в Telegram

З 9 листопада 2020 року наші лікарні перестали проводити планові операції та перейшли на прийом ургентних хворих і пацієнтів COVID-19.

А це означає, що пандемія перекрила право звичайних хворих на отримання невідкладної допомоги. З цим питанням система не впоралася і провалилася повністю.

Обмежені в правах і самі пацієнти що хворіють на COVID-19, адже під час переповнених лікарень хворих ложили не в палати, а просто залишали їх на коридорах. Хоча кожен громадянин України має право на достойне лікування.

Під час пандемії не одноразово підіймалося питання і щодо прав медиків, які за даними статистики на 66 % не забезпеченні засобами індивідуального захисту. А це означає, що українські медики не захищені і вже станом на початок листопада було інфіковано 26 тисяч медиків, то зараз ці цифри навіть страшно уявляти.

COVID-19 не оминув і прифронтові зони, де час від часу закривають КПВВ, що обмежує жителів у вільному пересуванні та доступу до звичайних засобів існування.

Ми є у Viber! Приєднуйтесь!

Контроль за дотриманням заходів карантину вплинув і на навантаження патрульної поліції, де зріс відсоток постраждалих від домашнього насилля. Адже коли до них надходили виклики, вони не могли вчасно прибути на місце, оскільки здійснювали рейди закладами харчування, ринків та контролювали дотримання карантинних заходів.

Під час пандемії Уряд повинен не просто висувати свої вимоги, він повинен і контролювати ситуацію, щоб від прийнятих рішень не страждали прості українці. Адже в основній концепції прав лежить дві основні цінності: це людське достоїнство та право на рівність.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Уряд хоче на законодавчому рівні врегулювати питання надбавок до заробітних плат фахівцям лабораторій.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом