2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ціни на проїзд захмарно злетять після локдауну
Ціни на проїзд захмарно злетять після локдауну

Ціни на проїзд захмарно злетять після локдауну

Локдаун в Україні, який оголосили на період з 8 по 25 січня, може мати негативні наслідки, зокрема це стосується здорожчання проїзду у столичних маршрутних таксі

Про це в ефірі «Громадського радіо» розповів голова Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігор Мойсеєнко.

Після завершення січневого карантину ціна на проїзд в маршрутках Києва може досягти 12 -15 гривень.

За словами голови Асоціації, ще перший локдаун, коли транспорт простоював, болюче вдарив по перевізниках. Деяким із них тоді довелося взяти кредити, тепер же вони ледь виживають через це.

У столиці багато маршрутів опинилися на межі збитковості. Усе це через постійне зменшення пасажиропотоку в результаті карантину й пандемії коронавірусу.

Ми є у Viber! Приєднуйтесь!

Ігор Мойсеєнко заявив, що нове посилення карантинних заходів може перетворити багатьох перевізників у банкрутів.

Наразі потік пасажирів зменшився не лише у столиці, а й по всій Україні. Пасажирів у громадському транспорті поменшало на 40-50%, повідомляє Мойсеєнко. Нині багато українців працюють дистанційно, тому їздити на роботу їм не треба.

За словами голови Асоціації перевізників, ціни на проїзд у громадському транспорті планували підняти ще влітку. Тому, вочевидь, зростання цін зараз невідворотне.

Крім цього, нещодавно стало відомо і про плани «Укрзалізниці». Там планують чергове здорожчання квитків. У прес-службі підприємства розповіли, що вартість квитків зросте в березні 2021 року. Таким чином «Укрзалізниця» вирішила збільшити свій річний прибуток.

Долучайтесь до нас в Telegram

Також у відомстві повідомили, що здорожчання буде не одноразовим: після березня нового 2021 року ціна на квитки кожного місяця буде зростати на 2%.

Загалом компанія повинна отримати 557,9 млн прибутку. А за весь 2021 рік «Укрзалізниця» має намір збагатитись на 3,5 млрд грн.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що в Міністерстві соціальної політики переглянули список тих, хто має право на отримання субсидій. Було проведено удосконалення порядку надання пільг та субсидій на оплату ЖКП.

Також портал MY.UA писав, що в Раді підтримали законопроєкт, який передбачає штрафи за неправильно вдягнуті маски.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом