Попався на гарячому: Арахамію зняли зі скандальним депутатом
Попався на гарячому: Арахамію зняли зі скандальним депутатом

Попався на гарячому: Арахамію зняли зі скандальним депутатом

Лідер фракції «Слуга народу» зустрічався з Романом Іванісовим, котрий відбував покарання за зґвалтування

Як повідомляє ряд телеграм-каналів, Давид Арахамія був помічений за обідом разом з нардепом Іванісовим, який відбув покарання за зґвалтування.

Команда ЗМІ «Вільного» навіть знайшла «наглядача», котрий забезпечив депутату безпеку під час відбування терміну, оскільки тих, хто «сидить» за подібні статті в місцях відбування покарань, м’яко кажучи, не люблять.

Журналісти гадали, що після такого Іванісова позбавлять мандату та він стане персоною нон-грата. А тут Арахамія тисне йому руку та про щось активно спілкується.

Пройшло трохи часу і все забулось, пишуть на каналі:

«Сидять з лідером фракції, обговорюють справи. Тиснуть руки. Краса, правда?»

Хто такий Роман Іванісов

Роман Валерійович Іванісов – юрист, підприємець, депутат, член антикорупційного комітету.

Зараз депутату 42 роки.

У 1996 році він відбув покарання за замах на зґвалтування, вчинений групою осіб, та задоволення статевої пристрасті неприродним шляхом із застосуванням насильства.

Також Іванісов відомий тим, що жоден з вказаних ним вищих навальних закладів не підтвердив, що депутат закінчував його.

Вступаючи до партії «Слуга народу» Роман Іванісов надав довідку про несудимість та стверджував, що вона справжня.

Давид Арахамія з цього приводу скликав брифінг для журналістів. Він не заперечував того, що така ситуація можлива.

Арахамія запевнив журналістів, що поговорив з Іванісовим та поставив того перед фактом, що якщо інформація підтвердиться, то місця в партії для Іванісова немає.

Приєднуйтесь до нашого каналу Viber! Читайте нас в Telegram!

Роман Іванісов потрапив до парламенту як мажоритарник з Рівненщини.

Оприлюднення інформації про судимість Іванісов назвав політичним замовленням, оскільки працював у антикорупційному комітеті та «заважав комусь прибрати до рук те, що ще не роздерибанене».

Давид Арахамія розповів, що перевіряв Іванісова, коли приймав до лав партії. Довідка про несудимість у нього дійсно оригінальна. Але також глава фракції додав, що якщо судимість погашена, то МВС надасть таку довідку без проблем.

Арахамія запевнив, що якщо вчинення злочину було, то депутату не місце в партії та фракції. Таку ж позицію підтримав і Зеленський.

Як з’ясувалося, судимість дійсно була і вона погашена. Іванісов покинув фракцію «Слуга народу», але мандат складати відмовився. Він впевнений, що для цього немає причин і він нікого не обманював.

Тиск з боку фракції

Давид Арахамія розповідав журналістам, що на Романа Іванісова здійснювали моральний тиск, намагаючись схилити його здати депутатський мандат. Але моральний тиск не такий дієвий, як законодавчий. На законодавчому ж рівні змусити його відмовитися від мандату ніяк не можна.

Іванісов - самостійний, позафракційний депутат.

Арахамія повідомив, що мав особисту розмову з Романом Іванісовим. Той відповів, що судимість була давно, він за ті дії відповів, зараз зарекомендував себе як нормального громадянина, соціалізовану особу та законослухняного члена суспільства.

Портал MY.UA повідомляв, що ще один депутат від "Слуги народу" Олександр Дубінський вважає, що за гроші українські чиновники продадуть все, що завгодно.

Депутат від "Європейської Солідарності" Ірина Геращенко завжди активна в Раді. Депутатка розповіла, як любить відпочивати. Читайте про це на порталі MY.UA.

Приєднуйтесь до нас в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом