Вакцинація проти коронавірусу в Україні переноситься
Вакцинація проти коронавірусу в Україні переноситься

Вакцинація проти коронавірусу в Україні переноситься

Вакцинація в Україні затягується через відсутність західних вакцин. Президент Зеленський категорично відкидає можливість використання російської вакцини проти коронавірусу

Як повідомляє ряд телеграм-каналів, заява Зеленського стосовно російської вакцини більше стосується торгів з західними компаніями, які хочуть бути монополістами на українському ринку, але не поспішають поставляти вакцину від коронавірусу в Україну.

Коли в Україні буде вакцина від коронавірусу

МОЗ не має навіть попереднього таймінгу, що дуже не подобається Офісу Президента.

Спочатку говорили про вакцинацію від коронавірусу в Україні в лютому – березні 2021 року. Ці дати озвучував міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Тепер з’явилася світова карта, з якої випливає, що Україна буде проводити вакцинацію від коронавірусу у  2022 – 2023 роках.

Доктор медичних наук, професор Катерина Амосова зазначила, що у владі зволікають з введенням локдаун в Україні, тому що вакцину держава отримає дуже пізно. Саме тому уряд та вся влада «затягують» процес, щоб обійтись одним нокдауном.

Діючий президент США Дональд Трамп 8 грудня підписав указ, згідно з яким вакцина від коронавірусу не буде відправлятися за кордон поки всі громадяни США не пройдуть вакцинацію.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомляв, що Україна веде переговори з усіма виробниками вакцини від коронавірусу, крім російських підприємств.

Російська вакцина від коронавірусу в Україні

Нагадуємо, що в інтерв’ю «Нью-Йорк таймс» Володимир Зеленський зазначив, що громадянам України важко пояснити, чому не можна використати вакцину від коронавірусу російського виробництва, оскільки західні вакцини поки що в Україну не будуть поставляти.

Президент Зеленський зазначив, що російська вакцина від коронавірусу «Спутнік V» не пройшла перевірку і саме тому не може бути використана.

Політолог Євгеній Філіндаш зазначає, що російська вакцина від коронавірусу пройшла точно такі ж етапи випробування, як західні вакцини. Українська влада, на його думку, просто бреше.

Відмінностей між вакциною західною та російською немає. Єдина різниця, що росіяни зареєстрували свій продукт трохи раніше.

Філіндаш стверджує, що Україна, як неоколонія Заходу має бути ринком збуту для західних вакцин, тому російська вакцина від коронавірусу в Україні – це зло.

Йде жорстка конкуренція на фармацевтичному ринку, оскільки мова ведеться про десятки мільярдів доларів. Враховуючи пандемію ковіду у світі на вакцини величезний попит.

На думку політолога, Україні не дозволено мати альтернативної точки зору – американське посольство дало вказівку чекати на вакцину від коронавірусу західного виробництва – значить так і буде.

Чекаємо на Вас в Telegram та Viber!

Чи має російська вакцина від коронавірусу побічні дії

Розробники заявляють, що, як і будь-який інший препарат, вакцина віл коронавірусу має деякі побічні ефекти.

Зокрема, це біль у місці ін’єкції, біль у м’язах, легка втома, головний біль. Це нормальна реакція організму, стверджують лікарі та вчені.

Розробники вакцини «Спутник V» зазначали також, що можливе підвищення температури та нездужання, що має минутися через декілька днів.

Відомо про випадки алергії після щеплення вакциною Pfizer і BioNTech. Але зазначають, що в цих людей і раніше спостерігались сильні алергічні реакції. Про алергію після введення російської вакцини від коронавірусу не повідомляли.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що екс-депутат Надія Савченко прогнозує, що українські медики можуть вийти на Майдан.

Віктор Ляшко розповів, що в Україні зміниться календар щеплень. Які нові щеплення мають додати - читайте на порталі MY.UA.

Приєднуйтесь до нас в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом